Divadelním sálem zněla hudba ke standardním a latinsko-americkým tancům. V sobotu tančila mládež a dospělí. V neděli pak děti, junioři a senioři. Celkem bylo zaregistrování 347 startů, proběhlo 44 soutěží a pořadatelé rozdali 264 cen, medailí, diplomů a květin.

Pořadatelem celé akce jako již tradičně byl Český svaz tanečního sportu, taneční klub TKG Hlinsko a taneční škola Gradus Dr. Jany Malinové ve spolupráci s MFC Hlinsko, Městem Hlinskem a Pardubickým krajem.

Vídeňský Ples v Opeře patří mezi nejprestižnější akce svého druhu
Na vídeňský ples v opeře se dostala prostitutka i Hitler

Do poroty usedlo celkem 14 porotců s nejvyšší úrovní licence, neboť v Hlinsku startovaly i páry taneční třídy A. Hlinsko v porotě přivítalo Marka Dědíka, tanečníka StarDance, finalistu a vítěze světového okruhu soutěží WDSF, dále v porotě byla Lucia Krnčanová z Bratislavy, Mistryně světa Professional Division Master Class 1 v latinsko-amerických tancích a Renata Mrázová, mnohonásobná Mistryně ČR.

Tanečníci z okresu Chrudim z TKG Hlinsko vybojovali v několika soutěžích a kategoriích medailová umístění. Taneční třídu E standardní a latinsko-americké tance ovládl pár Kopečný Ondřej a Sockelová Adriana, kteří získali 2x zlatou, jednou stříbrnou a bronzovou medaili. Ostatní páry z téhož klubu se též v „éčku“ probojovaly do finále.

Učitel tance a etikety Zdeněk Janda v plzeňské kavárně Inkognito
Doporučení učitele etikety: Včas přijít i odejít a chovat se uměřeně

Jakub Jančárek a Eliška Hromádková si vytančili 2. místo. V kategorii dospělí v taneční třídě D standardní tance zvítězil Filip Král a Barbora Doležalová též z TKG Hlinsko. V taneční třídě A zvítězily většinou páry z Prahy.

Celou soutěž odstartoval a popřál párům hodně štěstí radní Pardubického kraje a starosta města Hlinska Miroslav Krčil a vedoucí MKK Hlinečan Petr Šnek.