Pro čtenáře připravili další zajímavou výzvu. Tentokrát je jejím středobodem poezie, na kterou se v poslední době tak trochu zapomíná.

Jak lvové bijem o mříže, jak lvové v kleci jatí… pamatujete si slova známé české básně Jana Nerudy ze sbírky Písně kosmické? Museli jste ji recitovat podobně jako Jiří Sovák v Marečku, podejte mi pero a svého kantora jste podobně „nepotěšili“? Nebo vás naopak básně baví a považujete je za neodmyslitelnou součást literatury? Či dokonce píšete vlastní? 

Četba knih. Ilustrační snímek
ANKETA: Proč je dobré číst knížky i dnes? Spisovatelé prozrazují sedm důvodů

Jiří SovákJiří SovákZdroj: se svolením NFA

Zarecitujte báseň, kterou máte nejradši, nebo kterou jste sami napsali, a pošlete video do redakce prostřednictvím naší rubriky Čtenář reportér a doplňte proč vás zrovna ona vzala za srdce či co pro vás literatura a čtení znamená. Videogalerii potom naleznete na našem webu. Zapojit se mohou i vaši nejmenší. Těšíme se a děkujeme!

Videa stačí poslat přes kontaktní formulář zde

Knihovny, přidejte se

 

Tématu čtení se budeme rozsáhle věnovat na našem webu. A vyzýváme knihovny, aby se do této akce zapojily. Vážíme si naší dlouhodobé spolupráce a prosíme knihovny o další pomoc. Rádi bychom čtenářům ukázali, jak knihovny fungují, jaké zajímavé akce pro veřejnost pořádají a zda nabízejí třeba i nějaké novinky. Pochlubte se, jak se daří zrovna Vaší knihovně nebo jak jste si například užili Noc s Andersenem.

Vaše příspěvky jak textové, tak obrazové zveřejníme na našem webu. Stačí poslat přes kontaktní formulář zde