I když takové vernisáže bývají určené pouze pro určitý úzký okruh pozvaných hostů, rádi bychom tentokrát udělali výjimku a pozvali všechny, kdo mají zájem a chuť se s Hurvínkem vypravit do říše fantazie.

Ve výstavní místnosti v přízemí Mydlářovského domu, která dostala podobu pracovny nadšeného sběratele, si návštěvníci budou moci prohlédnout loutky Spejbla a Hurvínka i desítky figurek nebo maňásků touto dvojicí inspirovaných, usednout do pohodlného křesla a poslechnout si archivní nahrávky z divadelních a rozhlasových her nebo se začíst do knih, které o Spejblovi a Hurvínkovi za uplynulé století vyšly. Aby byl večírek co nejpříjemnější, za doprovodu jazzového kvarteta se bude podávat káva, čaj a bábovka jako od Bábinky. V muzejním obchodě budeme mít díky Supraphonu k dispozici velký výběr Hurvínkových lumpačin na cédéčkách.

Vernisáži bude v 16 hodin předcházet otevření nově vybudovaného Centra pro badatelskou, dokumentační a publikační činnost. A kdo u nás v muzeu dlouho nebyl, může si ještě předtím zdarma projít celou expozici. V rámci oslav Světového dne loutkového divadla bude výjimečně otevřeno i v pondělí. Otevírací doba je stejná jako v běžné návštěvní dny.

Břetislav Oliva