Například už v pátek od 16 hodin odpoledne zazáří ozdobených stromek v Kameničkách před kostelem Nejsvětější Trojice. Hudební vystoupení si pro tuto příležitosti nacvičily děti z místní mateřské školy a také 1. a 2. třídy školy základní. Zájemci si budou moci udělat radost výrobky školáků.

V prostorách Obecního úřadu Mrákotín se první adventní neděli sice nerozsvítí vánoční strom, ale slavnostně se tu otevře výstava o českých vánočních tradicích nazvaná Vánoce v Mrákotíně. Úvodní slovo pronese od půl páté Kamila Skopová a za houslového doprovodu Matouše Kyncla zazpívá Alice Vacková. Výstava bude přístupná každý den od 8:00 do 16:00 hodinu a ukončí ji v neděli 13. prosince od 16:00 hodin tradiční adventní zpívání u stromu.

Ozdobený vánoční strom budou rozsvěcet od půl šesté večer také ve Stolanech, a to už tuto neděli. Sraz účastníků je naplánovaný na pátou hodinu odpolední před budovou základní školy. Děti si mohou přinést lampionky a pořadatelé slibují teplé nápoje na zahřátí.

V neděli od 12 hodin začne také vánoční jarmark v pracovně Ženy s.r.o. Na Rozhledně v Chrudimi. Od tří se uskuteční tvořivá pohádka v Jesličkách u Sovičky a celou dobu trvání jarmarku bude možné péci perníčky do vlastního adventního kalendáře. (lv)