Výkladu i promítání barevných snímků se tady zhostí cestovatelé Petr Kvarda a Pavel Chlum. Ti na své cestě ušli 160 km pěšky, 500 km se plavili lodí, 2500 km jeli autobusy a 3000 km strávili ve vlaku.

Bezprostředně po příletu do hlavní města Pekingu se prošli po Čínské zdi v oblasti Mutianyu, navštívili Zakázané město i Náměstí nebeského klidu. Poblíž města Datong zkoumali Yungangské jeskyně s 50 tisíci soškami z pískovce a nedaleký taoistický klášter u Hunyuanu, který je zavěšený přímo na skalnatém útesu. Prochodili si historické městečko YingXian a Pingyao. Jejich zájem se soustředil i na větší města jako Taiyuan, Xian, nebo Chengu.

Samozřejmě neopomenuli navštívit světoznámou Terracotovou armádu ani rezervaci, kde chovají vzácné pandy velké. Cestovatelé vystoupali po svých až do nadmořské výšky 3077 metrů na posvátný vrchol Jing Ding a hned následující tři dny strávili plavbou po řece Jang Tze, kde proplouvali pohádkově úžasnými soutěskami. Po prohlídce gigantické přehrady

Tři soutěsky obhlédli Yichang, odkud se rychlovlakem přepravili do Šanghaje. Spolu s návštěvou promenády Bund vystoupali na jeden z nejvyšších mrakodrapů naší planety a zhlédli svět z jeho stého patra. Okusili také jízdu rychlovlakem Maglev, který se pohybuje na magnetických polštářích rychlostí přes 430 km/h.

Auto skončilo v příkopě.
Osobní automobil skončil v příkopě