Ve Skutči Katapult naposled koncertoval 27. března roku 2008 v rámci ohlášeného „posledního turné", které neslo podtitul „Na rozloučenou". Šlo o poslední turné s Jiřím „Dědkem" Šindelářem, při kterém se již potýkal s výraznějšími zdravotními problémy. Téhož roku na podzim tento úžasně charismatický zakládající člen skupiny zemřel.

Katapult s neuvěřitelně vitálním Oldou Říhou (loni oslavil 50 let svého účinkování na české rockové scéně) však nezanikl a dál plní sály i externí koncertní prostory po celé republice. Kapela za svou dlouhou a úspěšnou historii odehrála cca 7000 koncertů a v prodeji hudebních nosičů se mezi českými kapelami zařadila na druhé místo za skupinou Olympic. Katapult dvakrát zvítězil v posluchačské soutěži Zlatý slavík. V roce 2007 byl uveden do Beatové síně slávy v kategorii hudebních skupin.

Zatímco před šesti lety šlo o koncert akustický, který se konal v komorní atmosféře kulturního klubu, v červnu si na své přijdou všichni příznivci koncertů na stání. Atmosféra na zimním stadionu bude jistě jiná, energičtější a umožňující si muziku náležitě (i pohybově) užít. Přesto zde budou i místa k sezení (na tribuně z boku). „Po zkušenostech s festivalovými koncerty nepochybujeme o tom, že půjde o další jedinečný zážitek. O tom samém je přesvědčen i Olda Říha, který si „zimák" v dubnu prohlédl a slíbil zajistit celou scénu a ozvučení tak, aby koncert vyzněl skutečně na 1. Nebo spíše na 6?" říká za pořadatele Lenka Balounová.

Dvouhodinový koncert 6. června od 20 hodin nabídne všechny největší hity, kterých za dobu existence Katapultu vzniklo opravdu hodně.

Chcete vyhrát lístky na tento koncert? Můžete se zúčastnit soutěže s Deníkem tři vylosovaní obdrží po dvou vstupenkách. Stačí, když správně odpovíte na otázku a budete doufat, že se na vás usměje štěstí. 

Otázka zní: O kolika krepových růžích zpívá Katapult v textu písně Růže krepový?

Své odpovědi posílejte na mail: chrudimsky@denik.cz do středy 4. června do 12 hodin, do předmětu napište Katapult. Nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli kontaktovat v případě výhry.

(bal)