Široký sortiment nabízeného zboží jistě přiláká návštěvníky k nákupu. Odnést si můžete krásné i praktické věci a také se na jarmarku pobavit.

V prostoru památkové rezervace Betlém a na nábřeží před Orlovnou se bude konat již tradiční jarmark, který je zaměřený na prodej ručně vyráběných výrobků. Radost si můžete udělat například nákupem proutěného košíku, voňavého mýdla, ručně vytáčené keramiky, textilního výrobku, originálního šperku, koženého opasku nebo výrobku z chráněné dílny.

Prodávat se budou i kytičky a sazeničky, ovocné stromky a keře, koření a bylinky, sirupy, med, sýry, uzeniny a dalších potravinové výrobky. K naprosté samozřejmosti patří možnost se občerstvit, výběr od sladkého po slané jistě uspokojí nejeden mlsný jazýček. Ukázka řemesla sklářského, kovářského, práce se dřevem a několik dílniček pro děti různého zaměření bude lákadlem pro zvídavé děti i dospělé.

Nebude chybět ani celodenní doprovodný program, v rámci kterého můžete taneční a hudební vystoupení. Dopoledne se můžete těšit na vystoupení dětského folklorního souboru Vysočánek a ukázku Karate místního hlineckého oddílu. V dopoledním programu také a vyhlásíme výsledky soutěže Poznejte zelené srdce Česka.

Odpoledne můžeme zhlédnout od 14.00 hodin loutkovou pohádku Zlatovláska, Místní akční skupina Hlinecko udělí certifikáty novým držitelům regionální značky Kvalita z Hlinecka a pokřtí novou knihu Sakrální památky na Hlinecku. Na závěr programu nám k poslechu zahraje hlinecká kapela DayDreams. Na jarmarku potkáte flašinetáře, který vás svým pestrým repertoárem historických i novodobých písní bude bavit po celý den.

Během dne můžete navštívit místní kavárnu, tkalcovnu, restauraci, cukrárnu. Projít Betlém s průvodci, nakoupit suvenýry nebo navštívit Turistické informační centrum. S dětmi můžete navštívit dětské hřiště.

Vstupné na jarmark je zdarma. Více informací najdete na www.hlinsko.cz. (pšp)