Do soutěže se mohl zapojit každý prázdninový návštěvník, který následně své snímky zaslal na adresu zdejšího turistického informačního centra. Od 2. do 15. září pak na internetových stránkách muzea probíhalo hlasování o vítězích soutěže. Hlasování se zúčastnilo celkem 390 návštěvníků, právě oni vybírali z 20 soutěžních snímků ty nejzdařilejší.

Vítěznou fotografií se stal snímek Radka Pilaře z Hlinska s názvem Skutečský lom. Odměnou za první místo pro autora je rekreační let Aeroklubu Skuteč, o. s.

Druhé místo obsadil snímek Davida Vančíka z Prostějova s názvem Jen bota, za který získává publikaci Ottův slovník Osobnosti Česko. Na postu třetím skončil snímek Petra Pavlíka z Hlinska s názvem Včelákovský… Autor tohoto snímku obdrží dvě vstupenky na divadelní představení Miláček v Kulturním klubu Skuteč.

„Jsme rádi, že se muzeem procházejí lidé s talentem nalézt tolik zajímavých záběrů a detailů, které již my, pracovníci muzea, jednoduše nejsme schopni vidět. V příštím roce bude jistě soutěž vyhlášena znovu a doufáme, že do skutečského muzea přivede nejednoho šikovného fotografa,“ uvedla Lada Bakrlíková ze skutečského muzea.