Ahoj. Je květen a stále ještě je lásky čas. Mám podruhé posekanou zahradu a další seče přijdou v rychlém sledu. Jako každé jaro je sekání a starost o kvalitní trávu podnikání, které mi v tuto dobu fakt dává zabrat. Velikost zahrady, zálivka, tedy déšť a vybavení k seči je faktorem, který určuje množství volného jarního času k lenošení a třeba i třeba milostným hrám, pokud jste zahrádkář a pokud vám na hry zbude síla.

Obecně platí úměra, čím větší zahrada tím méně času na lásku. A ani nejvýkonnější zahradní technika v těchto počtech neboduje stoprocentně. Ostatně moje paní doktorka mně koupi solidního sekacího traktůrku nedoporučila, neb podle ní, je pro mé zdraví lepší chůze za sekačkou než lenošivé popojíždění na traktůrkové sekačce. A stejně na něj nemám, takže nic nebude. Každý trávníkář však ví, že není krásnější pohled, než na čerstvě střižený pažit. Že ta úmorná práce se sekačkou se vám odmění čistým, zarovnaným pozemkem. A když navíc ještě vlastním, bývá to výhled jak na panoramata hlavního města. A pokud se vám náhodou nepovede s trávou sestřihnout i kanadskou borůvku či rybíz bývá pocit téměř dokonalý. S láskou se to sice nedá srovnávat ani náhodou, a se sexem už vůbec ne, ale i tak to také není špatný.

P. S. Město Chrudim našlo bankovky na výstavu Muchových plakátů - tleskám!!!

Nechat v depozitáři uložený turistický magnet takové kvality a významu nedává smysl. Spolu s Muzeem loutek jistě zatraktivní návštěvníkům Chrudim. Zda bude Muzeum barokních soch třetím magnetem se necháme překvapit.

Ivan Baborák, výtvarník
www.baborak.cz