My, kteří sledujeme střídání ročních období z perspektivy vlastní zahrady, víme bezpečně, že nástup jara je rok od roku dřív, a to s razancí, která vždy dokonale překvapí. A protože jsem ráno ještě dostal mejlově od malíře Jardy Korečka, který má odborný dohled nad naším sadem, upozornění, ať nezapomenu ošetřit broskvoně postřikem proti kadeřavosti a ovocné stromky celkově proti škůdcům a plísním a tak vůbec, měl jsem den vyplněný činorodou prací a navečer jsem ještě stačil domalovat nějaké drobnosti na rozmalovaný obraz.

Jsem uživatelem sociální sítě FB a jsem okouzlený vším tím pozitivním, co přináší, a rád toho využívám a zapojuji se. Ale záleží na tom, jak je člověk aktivní, co může nabídnout, jak je otevřený a také jistě i tolerantní. A také záleží na tom, jak jste náchylní se nechat zmanipulovat či jen tak okouzlit např. různými konspiracemi či polopravdami i názory zcela z ranku ideologického boje, povětšinou vedeného z Ruska, prostřednictvím nenávistných povětšinou rusofilů.

Jde samozřejmě o to, jaký okruh lidí i institucí se pohybuje na vašem profilu, s kým a s čím jste propojeni. S úžasem jsem v poslední době konfrontován s názorem některých diskutujících, kteří až nenávistně odmítají průjezd americké armády naší zemí. Tak prosím, já je vítám a jsem pro, aby kamarádi z naší party NATO projeli a aby nám svým spojencům ukázali, že je o co se opřít, ale i těm, kteří si dělají marné naděje pokukováním po nedemokratickém Rusku, kde vládne bývalý šéf KGB a jeho klika.

Ivan Baborák, výtvarník