Ahoj.

Tak jo. Vím, že jsem si důrazně doporučil, že budu pozitivní a optimistický. Obzvláště, když už je slyšet cinkot rolniček, vůně kadidla a šustot papírových řetězů. Upřímně, je to ale těžká práce. A jako každý správný Chrudiman zbystřím, když zaslechnu z médií to magické slovo Chrudim.

Nás, kteří bez chrudimských kulis už nemůžeme nikdy být a které to město připoutalo k sobě poutem líbeznosti neskutečného panoramatu s neuvěřitelným renesančním Mydlářovským domem, za kterým se tyčí majestátní, novogotický kostel Nanebevzetí Panny Marie, který prodlužuje zvláště z pohledu ze Široké ulice perspektivu ostrohu až do oblak pro slávu církve i jejího šéfa tam někde vysoko ukrytého.

Tak jsem tento týden zbystřil, když jsem zaslechl jméno našeho dříve starosty a dnes místostarosty a také poslance Jana Čechlovského, kterému u nás v Chrudimi nikdo neřekne jinak než přezdívkou Čechla, protože v tom našem malém městě se všichni známe a tudíž o sobě všichni všechno víme a máme k sobě blízko až tak, že navzájem si vidíme až do talíře, což někdy nebývá až tak dobře.

Honza Čechlovský, sympatický usměvavý mladík nám stál za to, aby kde kdo z obyvatel se v době voleb přistrojil zavázal si boty, nasadil klobouk a šel až k volebním urnám podpořit našeho Čechlu a lístek, na kterém bylo jeho jméno celé, tak jak má být, jsme vhodili do urny. A bylo nás tolik, že tak jak Jeník chtěl, tak se i stalo. A v té televizi jsem viděl Jana, jak přišel k mikrofonu a odvyprávěl jakási čísla, jako pozměňovací návrh. Návrh byl přijat, a tak se stalo, že anomálie, jenž byla v systému, se odstranila.

Tak mám radost a za nás všechny, kteří jsme Jana Čechlovského, který má u nás v Chrudimi přezdívku Čechla, bych poprosil, zda by se nezasadil o zrušení všech anomálií, které jsou v systému. Neb celý systém už se jeví, jako anomální. Proto jsme se tenkrát ustrojili, zavázali si boty, nasadili klobouky a šli.

PS: Zítra jedu se svojí vlastní manželkou Janou reprezentovat město Chrudim naší výstavou obrazů do partnerského polského města Olešnice a termín vernisáže byl stanoven na 21.12. 2012 v 17.00h. Lepší datum neznám.

Ivan Baborák, výtvarník

www.baborak.cz