PAVLA ALVAREZOVÁ,

vedoucí IC a knihovny Třemošnice

Když se do druhého kola dostali tito dva pánové, bylo to pro mě velké zklamání. Takže druhé kolo je pro mě opravdu volba menšího zla. Doufám, že vyhraje Čech Zeman.

PAVEL TVRDÍK, ředitel

Centra J. J. Pestalozziho, o.p.s., Chrudim

Nevím, jak to to dopadne, prozatím to vypadá nerozhodně. Děsí mne však ty vášně kolem volby, rozchází se pracovní partneři, dělají se nevkusné akce a osobní výpady, takže se již nedomnívám, že nový pan prezident spojí národ.

VANDA REKTORISOVÁ,

ředitelka Agrární komory v Chrudimi

Můj názor na to, jak to dopadne, vůbec nesouvisí s tím, koho jsem volila či volit budu. Myslím si ale, že vyhraje Karel Schwarzenberg. Do prezidentské kampaně vložil velké peníze a cíleně „masíruje" a dokonce obvolává veřejnost. Zeman je spojován s minulostí a s poněkud nevybíravou formou vystupování a vyjadřování se, což lidé vnímají jako jeho minus.

ILONA VOJANCOVÁ,

vedoucí SLS Vysočina

Myslím si, že vítězství jednoho či druhého bude těsné. Z tohoto důvodu si tipovat netroufám. Přála bych si však, aby náš budoucí prezident chápal svůj post jako službu naší vlasti, ne jako příležitost uspokojit svoje mocenské ambice. Aby svým chováním vrátil do jednání politiků korektnost, slušnost a mravnost.