Dovoluji si upozornit na skutečnost, že není pravda, že všechny obce, kterých se tato akce bezprostředně dotýkala, sdílely vaše nadšení pro hluk a výfukové plyny. Skutečnost je trochu jiná, neboť obyvatelé obce Miřetice-místní část Krupín, se o celé akci dozvěděli týden před jejím konáním , a to sice z letáků vhozených jim do poštovních schránek.

My, občané zde žijící jsme byli postaveni tak zvaně před hotovou věc, aniž bychom se mohli k trase a podmínkám závodu vyjádřit, či ovlivnit. Dokonce nám bylo sděleno, že takové pravomoci údajně nemá ani sám starosta obce Miřetice, pod které místní část spadá.

Opomineme-li onen hluk, výfukové plyny a absolutní omezení volného pohybu obyvatel po celý den konání závodu, výsledkem pro místní části Krupín a v minulém roce Krupínské Paseky , je „jen" další urychlení destrukce životně důležitých , již tak značně narušených komunikací (jedno jestli ve správě SÚS nebo obce), na jejichž opravu a údržbu nejsou peníze.

Pro obec Miřetice, konkrétně místní části Krupín a Krupínské Paseky není tato „společenská" akce žádným přínosem. Nepřispívá ke zvelebení a zkvalitnění zdejšího života, ba naopak. O takový „zájem" jeden den v roce skutečně nestojíme.

Toto stanovisko sdílí většina obyvatel osad Krupín a Krupínské Paseky, což vyjádřili svými podpisy v petici, která byla dnes předána starostovi obce, dále bude zaslána organizátorovi akce a SÚS Chrudim.

Monika Letáčková