JAROSLAV KOŘÍNEK, ředitel
SOŠ a SOU Obchodu a služeb Chrudim
Asi je všeobecně známo, že při vyslovení pojmu „generální vánoční úklid a pečení cukroví" většině mužů začne mírně cukat v levém oku a na zátylku a v podpaždí se jim začnou objevovat malé červené pupínky. Nemusí tomu být tak vždy, existují i světlé výjimky. Jen moje plachost a vrozená skromnost mi brání se k nim přihlásit otevřeně. Já osobně se doma do procesu pečení cukroví aktivně zapojuji. Tedy na počátku hlavně radou, jestli raději vanilkové rohlíčky, včelí úly nebo pracny a zejména na konci nastává můj důležitý a nezastupitelný úkol výstupní jakostní kontroly – degustace. Určitě i letos rád výše popsaným způsobem přiložím ruce k dílu. Tak hezký advent!

VANDA REKTORISOVÁ,
ředitelka Agrární komory v Chrudimi
Nepeču, neuklízím a nestíhám a ani se z toho nehroutím. Ono se to nějak zvládne. Uklízíme snad v průběhu celého roku, což stejně není vidět, takže tento boj jsem vzdala. Chci jen jednoduchou výzdobu a napéct stihnu i týden před Vánoci.

ILONA VOJANCOVÁ,
vedoucí SLS Vysočina
Snažím se, ale momentálně moc nestíhám, protože chystáme vánoční programy v muzeu. Ale cukroví neošidím, to prostě napéci musím.