"Jednotka zasahovala v Pivnické rokli u záchrany asi třicetileté ženy po pádu ze skály vysoké asi deset metrů," informovali dobrovolní hasiči z Proseče.

Při slaňování se mladé ženě přetrhlo lano. "Žena chtěla pravděpodobně dětem předvést, jak se slaňuje ze skály. Ovšem při slaňování se jí přetrhlo lano. Naštěstí byla jištěna, přesto horolezkyně asi po třech metrech pádu ze skály zůstala viset. Do příjezdu jednotek ji kolega, který ji jistil, spustil opatrně na zem. Žena byla po pádu hodně potlučená," uvedla Jana Poláková z Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje. Hasiči zraněnou ženu transportovali z obtížného terénu ve vakuových nosítkách do bezpečných míst, kde si ji do péče převzali záchranáři. "Jelikož se jednalo o opravdu těžko přístupný terén, musela jednotka hasičů prořezat cestu pro sanitní vozidl," dodala Poláková. Terén skal je pro zásah velmi složitý, technika se na všechna místa nedostane, a i v tomto případě museli hasiči na místo pěšky. 

V oblasti Toulovcových maštalí nejde letos o první záchranu osob po pádu ze skály. Na začátku května vyjížděli hasiči a záchranáři do skal, kde z osmi metrů spadla osmiletá dívka.