V šest hodin ráno byla na operační středisko nahlášena nehoda osobního automobilu u obce Stračov na Hradecku.

Řidič osobáku zemřel na místě

Na místo byly neprodleně vyslány posádky rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci.

„Zasahovaly spolu s hasiči a policií.  Do příjezdu první sanitky bylo u vážně zraněného muže prováděno telefonicky asistované oživování," řekl tiskový mluvčí krajské zdravotnické služby Tomáš Ježek.   Přes veškerou snahu záchranářů se u zraněného muže nepodařilo obnovit životní funkce a třicetiletý muž na místě dopravní nehody svým zraněním podlehl. Příčinu dopravní nehody šetří policie.

Žena vjela pod kola nákladního auta

O dvě hodiny později se další vážná nehoda stala u Bílého Újezdu na Rychnovsku. Dvaatřicetiletá žena zde z dosud neznámých příčin vjela se svým autem do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním vozidlem.

Hasiči zraněnou ženu po několika minutách z auta vyprostili a předali do péče záchranářům, kteří na místo dopravní nehody dorazili za necelých pět minut. „Žena utrpěla vážná zranění. Musela být napojena na přístroj pro umělou plicní ventilaci a ve vážném stavu transportována do hradecké fakultní nemocnice, " řekl Ježek.  

Mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková později doplnila, že mladá žena  bohužel krátce po převozu svým zraněním podlehla.