K vážné dopravní nehodě došlo v sobotu na silnici I/17 mezi Chrudimí a Vysokým Mýtem. U odbočky na Chroustovice se střetl osobní vůz Škoda Octavia s motocyklem Jawa. Na místě kromě policie zasahovali i hasiči a vrtulník Letecké záchranné služby.

"V sobotu 25. dubna v 14.46 hodin směřovaly hasičské vozy z Chrudimi k nehodě na silnici z Čankovic na Vysoké Mýto. Motorkář se zde střetl s osobním vozem. Těžká zranění utrpěl motorkář a jeho spolujezdkyně. Hasiči pomáhali zdravotnické záchranné službě s ošetřením zraněných. Hasiči transportovali jednu osobu do vrtulníku a druhou do sanitního vozu. Silnice byla v době nehody neprůjezdná. Hasiči řídili dopravu, dále odstraňovali motocykl ze silnice, odklidili uniklé provozní kapaliny z motocyklu. Posádka z osobního vozu neutrpěla zranění," popsala zásah hasičů tiskovámluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.

Ke srážce motorky s cyklistou došlo kolem 13:40 na silnici za Podhořany u odbočky na Lipovec. Tato nehoda si naštěstí vyžádala pouze lehčí zranění a neomezila dopravu.  O nehodách informovala pardubická krajská tisková mluvčí Policie ČR Markéta Janovská. 

Podrobnější informace přineseme, jakmile budou k dipozici.