U Ostřešan se srazil cyklista s osobním vozem. Pětatřicetiletý muž jel kolem dvaadvacáté hodiny na kole směrem od Ostřešan a na křižovatce patrně nedal přednost šestatřicetileté řidičce osobního vozu Škoda Fabia. Došlo ke srážce.

„Naštěstí se tato nehoda obešla bez vážnějšího zranění cyklisty, který při dechové zkoušce nadýchal 2,41 promile alkoholu. U řidičky byla dechovka negativní," doplňuje policejní mluvčí Jiří Tesař.

„Další případ opilého šoféra je ze soboty. Těsně před půlnocí kontrolovali kolegové z Heřmanova Městce v ulici Čáslavská osobní automobil Mazda. Sedmačtyřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce a výsledek nebyl lichotivý. Nadýchal 1,61 a 1,69 promile alkoholu. Další zjištěnou smutnou záležitostí bylo, že dotyčný není vlastníkem žádného řidičského oprávnění," dodal Jiří Tesař.

Namol byl spolujezde i šofér

Také chrudimští strážníci načapali během soboty opilého hříšníka za volantem. Usvědčil se sám. Po třetí hodině ranní se Resselovým náměstím ozývalo hlasité troubení. Strážníci na auto namířili kameru monitorující náměstí a nestačili se divit. K Alfě Romeo doklopýtal na první pohled opilý muž, usedl ale na místo spolujezdce. Tu se však otevřely dveře u řidiče, šofér se vyklonil a začal zvracet. Z jeho chování bylo jasné, že netrpí žaludeční nevolností, ale je také namol. Přesto vycouval a pomalu se rozjel dolů Širokou ulicí.

Za vozem s opilou posádkou byla ihned vyslána hlídka, která jej zastavila ještě v Široké ulici. Dechová zkouška prokázala 1,16 promile alkoholu v dechu. Muži zákona přivolali příslušníky Policie ČR, kteří si případ převzali. Ti řidiče převezli do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu také obratem zakázali další jízdu a sebrali řidičský průkaz.