Oznamovatelka volající na tísňovou linku uvedla, že strom zapletený v drátech vedení hoří a jiskří. Na místo byly povolány hasičské vozy a vyrozuměny energetické závody. Bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích nebyla ohrožena, vše bylo v dostatečné vzdálenosti od komunikace, která byla plně průjezdná.

Nesjízdnou komunikaci na tísňovou linku 158 oznámenl řidič v 7:46. Řidič kamionu uvízl v Hlinsku, zablokoval dopravu, protože se mu v kopci nákladní soupravu nepodařilo rozjet.

Stejná situace pro nákladní automobily vlivem počasí nastala mezi obcemi Krouna a Františky i u Jeníkova. V obou úsecích jeden jízdní pruh zastavily stojící kamiony, které čekaly na posypové vozy.

Zhruba 35centimetrová vrstva sněhu komplikovala už o půl šesté ráno dopravu na silnici z Libkova na Krásné a z Polánky do Javornického. Oznamovatel dokonce upozornil na 3 stromy, které byly ohnuté nad silnicí a bránily průjezdu. Vše řešili policisté, tak i hasiči.

Nehoda zkomplikovala průjezd na silnici u obce Kameničky. Na místě se střetl traktor s autobusem, vozidla zůstala do sebe „dle oznamovatelů“ lehce zaklíněná a proto žádali technickou pomoc. Naši „nehodáři“ nakonec na místo nebyli žádaní. Řidiči totiž využili možnosti vyplnit hlášení pro pojišťovnu na tzv. euroformulář.

Ilustrační fotografie.
Také v Chrudimi byli lidé štědří