"Záchranáři i hasiči po svém příjezdu v resuscitaci pokračovali. Na místě zasahovali jak profesionální, tak dobrovolní hasiči ze Seče. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který ale na konec odletěl prázdný, protože lékař u osoby konstatoval smrtelné zranění," oznámila mluvčí Hasičského záchranného sboru Vendula Horáková.

Přesné příčiny a okolnosti havárie vyšetřují chrudimští dopravní policisté. Podle jejich vyjádření jel šedesátiletý řidič vozidla zn. Microcar po silnici II/340 a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Podle upřesnění čtenáře mělo k nehodě dojít v místní část Kamenná obec ve směru od Hoješína na Seč, v blízkosti tenisových kurtů. Za původní nepřesnost v lokalizaci nehody se omlouváme. 

Nehoda v Sobětuchách
FOTO: Traktor s vlekem se napasoval v Sobětuchách mezi dva domy, oba poškodil

"Na namrzlé komunikaci místy pokryté sněhovou vrstvou po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk. Následně přejel do protisměru mimo komunikaci, kde narazil do příkopu. Nárazem se vozidlo přetočilo na bok.

Policisté zajistili vozidlo pro znalecké zkoumání. Zda řidič před jízdou požil alkoholické nápoje, objasní až nařízená soudní pitva," uvedla mluvčí krajského ředitelství policie Andrea Muzikantová.

K tragické nehodě došlo po 21. hodině.K tragické nehodě došlo po 21. hodině.Zdroj: HZS PK