Střetlo se tu osobní auto s cisternou. Provoz byl veden po objížďce přes Janov a Čistou, státovka byla znovu zprovozněna až hodinu po poledni.

„Nehoda se stala dva kilometry od Litomyšle, 35letý řidič osobního auta jedoucí na Svitavy se při předjíždění kamionu střetl s protijedoucí cisternou, letící trosky po havárii ještě zasáhly další projíždějící vozidlo. Řidič osobního vozu byl na místě mrtev, naštěstí cestoval sám. Ostatním účastníkům nehody se nic nestalo," uvedla svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Osobní auto se rozlétlo na desítky kusů a jeho typ byl i pro policisty téměř neidentifikovatelný. Několik metrů od vraku letěl i samotný motor, protijedoucí auto s cisternou skončilo v příkopě. Pětatřicítka je v těchto místech velmi široká, přehledná a komfortní i pro velmi rychlou jízdu. To se však právě řadě řidičů vymstilo, I/35 má na Svitavsku pověst silnice smrti.

Ostatně, je to tady již druhá smrtelná havárie za poslední tři dny. V pondělí před polednem u nedaleké Moravské Třebové zemřel řidič dodávky, když vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím kamionem. I v těchto místech je silnice široká a svádí k rychlé jízdě a nebezpečnému předjíždění.