Největší neštěstí se stalo v neděli krátce po půl páté odpoledne na silnici vedoucí z Hlinska na Chlum. U podjezdu tamní sjezdovky se čelně srazila dvě auta. 

AUTA PLNÁ LIDÍ
Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař, osmatřicetiletá řidička červeného opelu jela z Hlinska na Chlum. Z dosud nejasných příčin vjela do protisměru, kde se srazila s protijedoucí fabií. 

V opelu seděla čtyřčlenná posádka, dva dospělí, dvě děti. Ve fabii jeli tři lidé. Ze zdemolovaných aut je museli hasiči vystříhat. 
„Na místě se nacházelo pět středně těžce zraněných osob včetně dvou dětí,“ uvedl mluvčí záchranářů Aleš Malý. Jedna seniorka bohužel utrpěla smrtelná zranění, další žena středních let byla letecky transportována s poraněním břicha do Hradce Králové. Ostatní zraněné odvezly sanitky do Chrudimi. 

Hasiči a záchranáři ale mířili nejen do Hlinska. V neděli krátce před polednem se na silnici vedoucí z Chrudimi do Tří Bubnů srazila dvě osobní auta. Celkem se v nich zranilo pět osob.

Srážku podle mluvčího Tesaře pravděpodobně zavinila osmadvacetiletá žena, která jela s renaultem z Kočí na Vlčnov. Na křižovatce patrně nedala přednost a srazila se s Fordem Galaxy, jedoucím od Tří Bubnů na Chrudim.

PŘIMÁČKNUTÁ ŽENA
Vrtulník letecké záchranné služby přistával také v Holicích, a to v sobotu krátce po osmé. Záchranáři tu podle slov Aleše Malého zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu a chodkyně přimáčknuté mezi vozy. 

„Závažná zranění hlavy a hrudníku spojené se silnou bolestí tam utrpěla starší žena. Posádka využila při náročném zásahu transportní a fixační pomůcky, zejména krční límec, vakuovou matraci a monitor životních funkcí. Před zajištěním záchranáři pacientce podali léky proti bolesti. Poté byla transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ dodal Malý.