Ke střetu sanitky a vozidla rozvážejícího pizzu došlo v pátek ve večerních hodinách na křižovatce ulic Štrossova a Ke Kamenci.

Sanitka se zapnutým majákem vyjížděla z ulice Ke Kamenci a zatáčela do Štrossovy ulice na nadjezd k nemocnici. Z toho samého směru přijíždělo osobní vozidlo.

"Vyjel jsem do křižovatky a téměř zastavil," uvedl řidič sanitky. "Rozhlédl jsem se nalevo, napravo. Z obou stran jsem viděl světla aut, oba dva řidiči museli majáky vidět. Ten zprava zastavil, ten zleva zřejmě ne, protože ve chvíli, kdy jsem vyjel ze zatáčky do mě narazil. Zřejmě mě přehlédnul," popsal řidič sanitky.

Ačkoliv ve voze záchranky byl ve chvíli nárazu pacient, k nehodě došlo v nízké rychlosti a nikdo při ní nebyl zraněn. Pacienta převezla k ošetření náhradní sanitka.

Náraz naštěstí pro pardubické záchranáře více poškodil osobní vozidlo. U sanitky to odnesl prakticky jen ochranný trubkový rám na přední masce, takže sanitka bude schopna dále jezdit. Škoda se vyšplhala na obou vozidlech asi k devadesáti tisícům korun.

Pardubická záchranka má totiž stále akutní problém s nedostatkem sanitních vozů. V říjnu totiž při nehodě přišla záchranná služba o nejnovější sanitku. I v tomto případě k tomu došlo vinou nedáním přednosti.