Neváhal ani chvíli, zastavil projíždějící dvě auta a osádkám svěřil mobil a chlapce s prosbou, aby někdo zavolal záchranku.

Potom přelezl zábradlí a skočil do řeky. Tam je sotva po kolena vody, a tak Petr okamžitě ztratil boty a utrpěl odřeniny. Rychle se dostal k drobnému tělíčku a vytáhl ho z vody.

Zdroj: Romana Netolická

"Už mu koukal jen zadeček. Bylo už bezvládné, tak jsem mu uvolnil jazyk. Potom začalo dýchat," popsal horké chvilky Petr.

"Na místo dorazily dvě naše posádky, to už bylo dítě venku z vody a při vědomí. Po zajištění a ošetření následoval převoz do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Zachránce tonoucího dítěteZachránce tonoucího dítěteZdroj: Romana Netolická

"Když kriminalisté přijeli na místo, zjistili, že dítě mělo vypadnout ze zhruba šestimetrové výšky z okna přilehlého domu. My samozřejmě zjišťujeme, kdo ho měl v tu chvíli na starost, proč vypadlo z okna. Provádíme tak další úkony v trestním řízení," řekla mluvčí krajského policejního ředitelství Markéta Janovská.

Eskorta muže k soudu
VIDEO: Nechal se taxikářkou odvézt do Hlinska, přepadl ji a utekl s kasírtaškou

Záchranka stále mluví o dítěti bez určení pohlaví, jak Deník na místě zjistil, jde o holčičku.

"O moje drobné ranky nejde, hlavně, aby bylo děcko v pořádku," uzavírá pan Petr.Děvčátko by mělo být v pořádku, žádné vážnější zranění údajně neutrpělo.