Omega plus open

Startovalo 54 družstev. V tomto klání zaslouženě zvítězilo vyrovnané družstvo Oaza Praha před 2222 ŠK Polabiny Pardubice, což je tedy stejné pořadí, jako v loňském roce. Bronzové medaile putují do Vlašimi, která se ve špičce drží již také hodně dlouho. Celá řada dalších týmů má výborné hráče a byla pro medailisty těžkým soupeřem. První tři týmy obdržely pohár a sadu osmi medailí, všechna družstva diplom a prvních 25 pak ještě věcné ceny pro hráče i vedoucí. Nejlepší ze zahraniční, polská družina z Wroclawi, skončila na 24. místě. O tři příčky níže pak byl nejlepší z našeho okresu ŠO Hlinsko, domácí Sokol Zaječice obsadil 48. příčku.

METOS Chrudim open

Startovalo 44 dvojic a mezi nimi mnoho nadějných hráčů a hráček, o kterých šachový svět ještě uslyší. Stejně jako loni a předloni, i letos zvítězila dvojice z BŠŠ Frýdek-Místek. Druhé místo tentokrát uhrála dvojice z Wroclawi MUKS MDK Fabryczna, z třetího místa se raduje ŠK ERA Poštovní spořitelna Praha. Třináctá skončila dvojice Zelenka Pešek z ŠO Hlinsko.

DS Brno open

Také třetí turnaj měl stejného vítěze jako loni. Pohár a 1.500 Kč si odvezl Jakub Půlpán z 2222 ŠK Polabiny Pardubice (letos mu bude 17 let), 1.200 Kč dostal druhý Pavel Holásek z Ústí nad Orlicí a rovných 1.000 Kč třetí Vojtěch Plát z TŽ Třinec. Naši nejlepší zástupci se usadili na konci první desítky. Osmý skončil Josef Vařejčko ze Sokola Zaječice, devátý David Půlpán z ŠO Chrudim, desátý František Konrád a jedenáctý Lukáš Hájek (oba Zaječice). Peněžité ceny v celkové hodnotě 7200 Kč si v tomto stále oblíbenějším turnaji odvezlo prvních deset hráčů celkového pořadí, ale také nejlepší žena Martina Tajovská z Buštěhradu, nejlepší senior František Houška z Poličky a nejlepší v kategoriích podle ELA. Bojovalo 46 hráčů a hráček. Malý zázrak se podařil Rudolfu Junovi (10 let) z Chotěboře s Elem 1688, který vyhrál mezi dospělými hned tři ceny. (rp)