2. Národní liga

Chlumec n. C. - Jokerit Chrudim 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branka hostů: D. Staněk.

Chrudimští odehráli na hřišti vítěze základní části velmi dobré utkání, bohužel se jim ale nedařilo střelecky. Přitom třeba právě poměr střel vyhráli v poměru 22:21, doplatili však na oslabení, v nichž inkasovali v poslední třetině dvě branky. Potvrdili tak jen smutnou skutečnost nejtrestanějšího týmu soutěže. Více jak dvě stovky diváků (!) však viděly parádní zápas hodný finále play off. V polovině střetnutí se dokonce Jokerit ujal brankou Daniela Staňka vedení, Chlumec ale za tři minuty srovnal. A v posledním dějství právě ze dvou přesilovek rozhodl o zisku prvního bodu.

Jokerit Chrudim - Chlumec n. C. 3:4 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 0:1)

Branky domácích: Kišš, Poskočil, D. Staněk.

Hosty přijela povzbudit do Chrudimi početná skupina jejich fanoušků, kteří vytvořili střetnutí bouřlivou atmosféru. Celý zápas byl hodně vyrovnaný a každý ze soupeřů se chvíli radoval z vedení. Chlumec získal v první třetině jednobrankový náskok dvakrát, ale Jokeritu se podařilo vždy vzápětí vyrovnat. V polovině zápasu se zase ujali brankou D. Staňka vedení 3:2 domácí, na což hosté odpověděli srovnáním stavu hned v první minutě posledního dějství. Přes několik šancí na obou stranách již další branka nepadla a utkání tak dospělo do prodloužení. V jeho třetí minutě, opět v chrudimském oslabení, vsítil hostující útočník ranou pod víko vítězný gól.

Sestava Jokeritu Chrudim: P. Novelinka Pecina, R. Staněk, Trojek, Poskočil, Hejtmánek Bureš, L. Novelinka, Musil Kišš, Turčáni, Čejgl Dobrovolný, D. Staněk, S. Šídlo.

Konečný stav série: 0:2.

Krajská liga

Jokerit Chrudim B - Přelouč B 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: Seidler.

Celý zápas se hrál hokejbal hodný finále, s příležitostmi na obou stranách. Domácí začali zápas aktivně, za což byli odměněni již v 5. minutě gólem Seidlera, který dobře skryl svoji střelu za dva bránící hráče. Ve druhé třetině Jokerit aktivitu ještě navýšil, ale soupeř nezůstal pozadu, a tak měli oba brankáři dost práce. Nicméně druhá třetina i přes domácí střeleckou i herní převahu skončila bez branek. Stav se ale nezměnil ani v závěrečném dějství, a to ani při závěrečné power play Přelouče, v níž několik nebezpečných pokusů zneškodnil gólman Kaván. Za aktivitu a předvedený výkon je výhra chrudimské rezervy zasloužená.

Přelouč B - Jokerit Chrudim B 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 1:0)

Branky: Hudec, Drápalík Seidler.

Oba týmy opět nastoupily v „plných" sestavách a na hřišti to bylo vidět. Stejně jako v sobotu se Jokeritu podařilo jít do vedení, když se opakovanou střelou prosadil Seidler. Domácí, kteří byli v první třetině aktivnější, ale za dvě minuty vyrovnali Hudcem. Druhá a třetí část pak přinesla vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách, žádná branka ale už nepadla. Na řadu tak přišlo prodloužení a v jeho čtvrté minutě vstřelil Drápalík sporný gól (dle hostů míček za brankovou čárou jednoznačně nebyl), který vzbudil velkou vlnu emocí a nakonec rozhodl o tom, že vítěze určí třetí zápas.

Sestava rezervy Jokeritu Chrudim: Ament, Kaván Krupka, Bobek, Pirkl, Hladík, Švarc, Vala Dyntar, Čermák, Hořeňovský Frk, Řehák, Seidler Solnický, Filip, Gabriel.

Stav finálové série je 1:1, rozhodující utkání se uskuteční v sobotu 6. června od 10:00 hodin v Chrudimi.

RADEK PECINA