Ostrava – Chrudim 74:54 (22:13, 37:28, 51:40). Body: O. Votava 18, Soudek 11, Bubeník 8, Oliva 6, Dosoudil a Filip 4, Kameník 3, Chalupník, Dvořák.

Hosté do finálové série vstupovali s odhodláním, že alespoň jeden ze zápasů vyhrají. Soupeř je ale velmi vyzrálý tým se zkušenostmi z finálových bojů. To se projevilo hned na začátku, kdy si vysokoškoláci vytvořili devítibodový náskok a Darren jen dotahoval, bohužel se nedařilo v útoku. Dlouzí hráči se neprosazovali, a to byla voda na mlýn domácích, kteří chyby, jenž Chrudim kupila v útoku, lehce trestali až na konečný dvacetibodový rozdíl.

Ostrava – Chrudim 81:70 (16:12, 41:27, 66:41). Body: O. Votava 19, Dosoudil 15, Bubeník 14, Soudek 10, Oliva 8, Chalupník 4, Filip, Dvořák, Kameník.

Nedělní zápas už vyzněl pro Darren lépe. Útok se podstatně zlepšil, dařila se převážně střelba z dálky – osm vstřelených trojek. Bohužel soupeř na všechny činnosti dobře reagoval, kraloval pod košem a střely z dálky eliminoval svými deseti trojkami. Chrudim velmi bojovala, v šesté minutě druhé čtvrtiny i vedla, Ostrava ale zabrala a čtrnácti bodovou šňůrou zápas otočila. Hosté tak už po zbytek zápasu jen dotahovali.

Jiří Chlíbek, trenér Darrenu: „K oběma zápasům musím říct, že vždy chvilkové zaváhání rozhodlo. VŠB přijede do Chrudimi příští víkend s výhodou dvou mečbolů. Zápas se hraje dvakrát na naší palubovce, jsme odhodlaní jim prohry oplatit a vynutit si pátý zápas. Doufáme v podporu chrudimských diváků! První zápas se hraje 5. 5 v 17.00.

(ch)