Po domácí výhře (88:80) v semifinále play off druhé basketbalové ligy podlehl místní Darren v Jičíně o dvanáct bodů, takže o postupujícím do baráže o I. ligu musí rozhodnout zítřejší třetí zápas, který se hraje od 19 hodin v městské sportovní hale.

BSK TJ Jičín – Tj Sokol BC Darren Chrudim 78:66 (18:22, 43:36, 60:50). 
Domácí Jičín v teritoriu legendárního loupežníka Rumcajse u lesa Řáholce využil příležitosti domácího prostředí a po boji si vynutil třetí rozhodující zápas. Chrudim sice vstoupila do utkání úspěšně .a po první čtvrtině ještě vedla, ale poté se začaly kupit chyby a nedařílo se ani ve střelbě. Jičín převzal aktivitu a skóre otočil.Hosté se snažili, několikrát za zápas i vyrovnali, ale to na vítězství nestačilo. Domácí na začátku poslední čtvrtiny odskočili na rozdíl šestnácti bodů, což se ukázalo jako rozhodující. Chrudimští i přes značné úsilí výsledek jen upravili do výsledné podoby.

Body Darrenu: Dosoudil 16, Bubeník 13, O. Votava 9, Soudek 8, Kameník 7, Filip 6, Oliva a Táborský 3, Chalupník 1.

Rozhodující utkání se hraje ve čtvrtek 5.dubna od 19.00 v chrudimské hale. Zveme tímto všechny příznivce basketbalu – přijďte fandit domácím a dotlačte je k vítězství!

(ch)