Tesla Pardubice

„K sobotnímu utkání míříme s nelichotivou bilancí tří porážek v řadě, kterou určitě budeme chtít na palubovce Tesly zlomit a konečně zase vyhrát. Soupeři máme co vracet, protože doma nás porazil o čtyři body 74:78. Nesmíme připustit, aby se opakovalo to, co se stalo právě v prvním vzájemném zápase, kde jsme první poločas zvládli parádně a v druhém totálně propadli. Musíme po celé střetnutí makat na sto procent a každý hráč musí nechat na hřišti vše. Teslu bodově táhne pivot Šindelář, který nám minule nastřílel 25 bodů! Právě na něj si musíme dát největší pozor, protože on je schopný trefit i těžkou střelu z dálky. Další, kdo proti nám odehrál velice dobrý zápas, je Nalevanko. Jedná se o mladého rozehrávače, kterému je potřeba hru znechutit. Věřím, že se nám to podaří, protože si myslím, že na perimetru máme velice dobré obránce. Musíme se především opřít o rychlý přechod do útoku, v tom postupném pak využít naše podkošové duo Soudek Dosoudil. Bohužel nám tento víkend bude chybět kapitán Jan Bubeník, který je na dovolené v Alpách."

BK Přelouč

„V neděli jedeme na horkou půdu do Přelouče. Doma jsme sice soupeře porazili o 24 bodů (93:69), ale je jasné, že nyní půjde o úplně jiný zápas. Na tamní palubovce jsme už dva roky nevyhráli, takže je na čase to konečně změnit. Přelouč má tým postavený na pivotech, kde se kromě Zikmundy v posledních zápasech k velmi dobrým výkonům rozehrál Roub. Nicméně věřím, že naši pivoti si s nimi poradí. V tomto zápase vidím naše šance z perimetru, kde si myslím, že máme kvalitnější a vyrovnanější kádr. Poslední týdny soupeře trápila velká marodka, ale z dostupných informací víme, že se všichni klíčový hráči uzdravili, takže se dá očekávat těžký zápas, v němž se kromě bojů na palubovce musíme vyrovnat i s atmosférou v ochozech.

Vzhledem k tomu, že nám již prakticky „o nic nejde", můžeme hrát uvolněně. To ale neznamená, že od hráčů neočekávám koncentrovaný výkon, po němž bychom zase chtěli poznat pocit vítězství. Pokud chceme skončit na pátém místě tabulky, musíme obě derby zvládnout." (rp)