„Všichni kluci měli s sebou i rodiče, za což jsem velmi rád, jejich podpora je k nezaplacení. Organizačně Plzeň rozhodně neuspěla, po celý den panoval v tělocvičně chaos. Nebylo si kde koupit ani pití či svačinu. Nebylo si kde sednout a nikdo ani přesně nevěděl, kdo je organizátorem. Na tak velké město fakt hodně špatný výkon. Avšak je potřeba říci, že jsme jeli hlavně boxovat," říká kriticky trenér chrudimských boxerů Martin Dočkal.

PŘÍPRAVKA 35 KG


Tomáš Zelený 
- David Lédl (Příbram) - Vítěz: Tomáš Zelenýl technickým KO.

„Tomíno nastoupil do svého třetího zápasu sebevědomě. I přesto, že měl zraněnou nohu, boxoval skoro bezchybně. V prvním kole oba borci předvedli, že už boxovat umí a vyměnili si hodně úderů, Tomáš byl však aktivnější, tvrdší a přesnější.

Druhé kolo už chrudimský borec jasně ovládl hned od začátku a po tvrdém zadním direktu poslal soupeře na zem, čímž zápas ukončil. Vyhrát v přípravce před limitem po tvrdém úderu není úplně běžná věc, Tom má dobře našlápnuto do budoucna," komentoval souboj Dočkal.

PŘÍPRAVKA 54 KG 


Nazariy Habor 
- Sergej Grebenuk (SKB Praha)
 Remíza

„Nazy trénuje naplno, vše dělá na doraz a je to obrovskej bojovník. Už hodinu před zápasem byl připravenej, maximálně se soustředil a bylo vidět, že se fakt hodně těší. Svého vyššího soupeře po celý zápas přesně zasahoval, také ukázal, že u boxu dokáže přemýšlet a fyzičku, kterou udělal na soustředění v Peci pod Sněžkou, naplno využil.

Nazy zápas fyzicky z přehledem zvládl a soupeře jasně přeboxoval. Avšak i přesto, že soupeř už nemohl, od Nazara dostal hodně naloženo, což bylo vidět na obličeji od krve, tak se rozhodčí rozhodli dát zápas nerozhodně. Pro všechny je však jasným vítězem chrudimský borec," říká Dočkal.

KADETI 80+ KG 


Martin Hamsa
 - Daniel Trikal (Poděbrady)
 Vítěz: Martin Hamsa na body.

„Jelikož v juniorech nebyl soupeř ve stejné váze, Marťas nastoupil v kategorii kadetů. Se zkušeným soupeřem si poradil, ale s výkonem Hamsiče rozhodně spokojen nejsem. Marťas chtěl celý zápas soupeře poslat k zemi, a tak boxoval nesmyslně do prázdna a bez rozmyslu. Tady budeme muset ještě zapracovat," hodnotí trenér Dočkal.