Teprve 23 letý Carlos Espindola přišel do chrudimského celku začátkem srpna, po zranění se velmi rychle stal neotřesitelnou jedničkou Condeho výběru. V CHANCE Futsal lize odchytal devět utkání a stál u zrodu vynikající chrudimské defenzívy. V Lize mistrů zasáhl do všech devíti zápasů, inkasoval pouze šest branek a dokonce se prosadil v televizním utkání proti kyperské Nikósii.

Nyní jeho cesta Chrudimí končí. V posledních dnech kalendářního roku 2016 totiž podepsal smlouvu s chorvatským Nacionalem Záhřeb, který se mocně vyzbrojuje na jarní tuhé boje o zisk chorvatského titulu. „Zájem chorvatského mistra mě velmi překvapil a okamžitě jsem začal jednat o ukončení angažmá v Čechách. Měl jsem také nabídku z italského Aqua Saponea, ale přestup do Nacional Záhřeb je pro mne velkou výzvou," řekl Carlos Espindola pro klubový web Záhřebu, ve kterém podepsal smlouvu na tři a půl roku.

„Bohužel není v našich silách hráče těchto kvalit v chrudimském týmu udržet. Nedovoluje nám to finanční situace," komentoval odchod brankářské jedničky prezident František Tichý. „Carlos měl u nás smlouvu do konce sezóny, tudíž jsme využili možnosti odchodu již nyní a získali tím finanční prostředky, které budeme potřebovat v dalším průběhu ligové soutěže," dodal nejvyšší muž chrudimské futsalu. A jak se bude situace na brankářském postu v chrudimském týmu dále vyvíjet? „V nejbližších utkáních dostane příležitost Jakub Žďánský, který se pečlivě připravuje a zaslouží si šanci prokázat své kvality," uzavřel František Tichý.