Teqball lze zjednodušeně popsat jako kombinaci fotbalu, nohejbalu a stolního tenisu. Hraje se v něm i mistrovství světa, jehož poslední edice se čeští hráči zúčastnili.

„Cílem naší asociace je začít tento sport ve větší míře propagovat i v naší republice, kde je to sport zatím neznámý, ale již vyhledávaný. Kalendář se nám plní různými akcemi, mimo jiné bude ve fanzóně při utkání fotbalové reprezentace s Brazílií. Jsme pozvaní na další zajímavé sportovní i kulturní akce a plánujeme mnoho promočních turnajů napříč celou republikou. Těší nás, jak český teqball nabírá na popularitě,“ uvedl prezident České asociace teqballu Vlastimil Báča.

Sportovní hala ZŠ Svatopluka Čecha v Chocni bude v sobotu 9. března od 10 hodin dějištěm historicky prvního teqballového turnaje v Česku. Jmenuje se TeqMasters Doubles a je to ideální příležitost pro všechny zájemce se s tímhle sportem seznámit, případně si ho i vyzkoušet a poměřit síly s ostatními!

„Choceňský TeqMasters bude střetem různých sportovních světů. Naše pozvání přijali sportovní špičky, mistři světa v nohejbalu Lukáš Rosenberk a Jiří Kalous nebo šestinásobný mistr republiky ve freestyle fotbale Petr Karásek. Přijede také účastník mistrovství světa v teqballu Tomáš Macurek, který svojí hrou ohromil celý svět. Všichni tito hráči a dalších sedm týmů z řad zájemců se střetnou v novém sportu. Vítězové turnaje se o čtrnáct dnů později budou moci poměřit se světovou špičkou na mezinárodním turnaji ve Varšavě, kde je potvrzena účast dvou nejlepších týmů světa Maďarska a Černé Hory a dalších deseti národů,“ dodal Vlastimil Báča.

Další informace získáte na oficiálních stránkách asociace teqballu (www.cateq.cz) a na jejím facebookovém profilu.