Byla to jízda! Chrudim rozhodně nebyla v této skupině Ligy mistrů za favorita. Však na ně čekala našlapaná Benfica, futsalový velikán Kairat a nepříjemný nováček St. Andrews Luxol.

Svěřenci trenéra Felipe Condeho ale nechtěli hrát druhé housle, což se jim i ve výsledku podařilo.První zápas sehráli vyrovnanou bitvu s Lisabonem, druhý den zažili historické vítězství nad domácím Kairatem. Vysněný postup tak byl velmi blízko.

Do zápasu proti Malťanům vstoupili lépe Východočeši a Radovanovič mohl poslat své spoluhráče do vedení již ve třetí minutě, ale brankář hostí byl tentokrát proti.Za dvacet vteřin se ale skóre již měnilo. Brazilská hvězda domácích Torres našel Došu, který se nemýlil.

I nadále to byla Chrudim, která měla náznaky šancí, ale jejich neproměnění brzy potrestali hosté. Východočeši si nepohlídali rozehraný faul a Fumasa střelou o tyč srovnal.

Branka se svěřenci Felipe Condeho poměrně zamávala a ze hry domácích se vytratila jejich pověstná lehkost. Šance si do konce první půle vypracovali oba celky, ale žádnou další branku již diváci v Almaty neviděli.

Druhá půle začala opět opatrně, ale z chrudimských futsalistů nervozita stále nespadla, což Luxol potrestal trefou v pětadvacáté minutě zásluhou střely Alveze.

Ve dvaatřicáté minutě mohlo být ještě hůř, když Pulido nastřelil tyč, ale naštěstí pro domácí se potvrdilo nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. Torres hledal před bránou nabíhajícího Capinhu, ale míč si srazil do vlastní svatyně Telisi – 2:2.

Chrudimští se díky této trefě uklidnili a po zbytek utkání na palubovce dominovali. I přes výraznou převahu a velké množství šancí ale vítěznou trefu nezaznamenali a museli se smířit s remízou a osudem v nohách kazašského hegemona.

„Jednalo se o úplně jiné utkání, než proti Kairatu či Benfice. My jsme museli hrát, což jsme se snažili. Ale Malťané potvrdili taktéž svoji kvalitu. Bylo to celou dobu otevřené a zápas i proto skončil remízou,“ říká k utkání se St. Andrews Luxol slovesnký univerzál Doša.

Pro českého mistra to znamenalo jediné. V zápase Kairatu s Benficou muselo za každou cenu vyhrát Almaty.

Není se za co stydět!

Večerní zápas mezi domácím týmem a portugalským hegemonem se v prvním poločase vyvíjel přímo dokonale pro Chrudim. Kairat brzy udeřil a výsledek držel až do třiadvacáté minuty.

Pak se ale Portugalcům podařilo vyrovnat a dvě minuty před koncem při power play Almaty vsítit i vítězný gól.

Chrudim se tak musela smířit s velmi cenným druhým místem. Postup oslavila portugalská SL Benfica.

„Všichni jsme trochu zklamaní, protože jsme byli malý krok od historického úspěchu. Na druhou stranu se nemáme za co stydět. Skončili jsme druzí ve skupině, měli jsme skvělé výsledky a Kairat dokonce zůstal pod námi, což nás také těší,“ hodnotil působení v Lize mistrů Martin Doša.