Program čtvrtfinále1. zápas: Chrudim (Sportovní hala, Tyrš. náměstí), 4. 4., 20:30
2. zápas: Praha (Sportovní hala Eden), 10. 4., 20:30
3. zápas: Chrudim, 14. 4., 20:00
4. zápas: Praha, 17. 4., 20:30
5. zápas: Chrudim, 18. 4., 20:00

Chrudim má jasný cíl. Chce vyhrát podesáté mistrovský titul. „Do série určitě jdeme z pozice favorita," uvědomuje si asistent trenéra Chrudimi Jaroslav Bartušek. „Slavia má mladý tým doplněný o kvalitní zkušené hráče. Rozhodně to nebude jednoduchá série. Věřím, že první zápas doma zvládneme a poté se pokusíme vyhrát i na Slavii, abychom mohli v co nejkratším termínu postoupit," přeje si trenér.

Slavia příliš nadšená ze soupeře není, ale nemohla si vybírat. „Pro nás by byly hratelnější Teplice, ale kalhoty před brodem nestahujeme. Chrudimi se nebojíme a pokusíme se minimálně jeden zápas urvat. Chrudim je velmi silným soupeřem, ale hrát se dá s každým. Určitě na ERA-PACK něco vymyslíme," slíbil trenér sešívaných Jiří Baborák.

Pozor na mladíky

Čím může Slavia Chrudim zaskočit? Podle Bartuška je pro sešívané plus, že má v kádru Petra Olivu. „Myslím si, že Slavia by nás mohla potrápit díky Olivovi, který u nás hrál a zná všechny naše herní situace. Trenérům Slavie by mohl pomoct s přečtením naší hry. To je takové malé plus pro sešívané. Nicméně za ten rok jsme hodně věcí změnili. Musíme také pohlídat mladé a běhavé kluky Slavie. Důležité bude i proměňování šancí," myslí si Bartušek.

Zápasy v základní části

8. kolo: Chrudim Slavia 8:1 (7:1). Branky: 2. Mareš Roman (Koudelka Tomáš), 3. Rešetár Lukáš (Koudelka Tomáš), 5. Da Silva Douglas, 7. Da Silva Douglas (Kopecký Marek), 9. Koudelka Tomáš, 12. Rešetár Lukáš (Mareš Roman), 27. Koudelka Tomáš (Da Silva Douglas), 36. Chmelík Zdeněk (Mareš Roman) 6. Sop Martin.

19. kolo: Slavia Chrudim 1:5 (0:3). Branky: 21. Vejvoda Michal (Krajč Marian) 9. De Lima Dentinho (Max Weber Prates), 13. Da Silva Douglas (Max Weber Prates), 17. Max Weber Prates (Slováček Matěj), 24. Mareš Roman (Da Silva Douglas), 40. Da Silva Douglas.

Nejlepší střelci týmů

Chrudim:

Max Weber Prates 24

Slavia:

Pavel Novotný 15

Petr Oliva 15

Lukáš Rešetár: „Přeji si, aby finále bylo ozdobou ligy"

Chrudim, Teplice - V exkluzivním dvojrozhovoru před startem play off Chance futsal ligy jsme vyzpovídali kapitány dvou nejlepších celků po základní části. Chrudimského LUKÁŠE REŠETÁRA a teplického JIŘÍHO NOVOTNÉHO.

Pánové, zanedlouho začíná play off. Jak se na něj těšíte?

Novotný: Osobně se na play off moc těším. Poslední dva zápasy byly o ničem, nemohli jsme se v tabulce posunout dolů ani nahoru. Navíc ve čtvrtfinále narazíme na Spartu, což budou velice zajímavé duely.

Rešetár: Samozřejmě se na play off těším, Je to vyvrcholení celé sezony.

Co pro vás play off znamená? Někdo říká, že je to začátek sezony. Berete to tak?

Rešetár: Pro mě to není úplně začátek sezóny, protože i základní část má svoji důležitost. Každý má možnost si vybojovat tu nejlepší pozici, nám se to povedlo a víme, že každou sérii zahájíme před vlastními fanoušky v naší hale. Ale je pravda, že play off je jiné než základní část, je to nová soutěž.

Novotný: Rozhodně to tak beru. V základní části jsme odehráli dobré zápasy, což nám vyneslo druhé místo v tabulce. To ovšem nemusí znamenat vůbec nic, pokud se dobře nepřipravíme na zápasy se Spartou. Postup do semifinále si musíme tvrdě vybojovat.

Jak jste se na play off připravovali? Měli jste speciální tréninkový režim.

Rešetár: Ano, dá se říct, že jsme se na letošní play off připravovali speciálně, měli jsme čtrnáctidenní kondiční blok pod vedením španělského kondičního trenéra. Teď už bude příprava probíhat normálně vždy k danému soupeři.

Novotný: My se na play off připravujeme již od nového roku. Přišel nový trenér, který nám nutí nový herní styl a naučit se ho chvíli trvá. Teprve teď do sebe začíná zapadat. Načasování je perfektní.

Když se podíváme na tabulku, tak jsou Chrudim a Teplice největšími favority na finále. Jak svou roli vnímáte?

Novotný: Jsme neustále pod tlakem, což je podle mého názoru dobře, nutí nás to nepolevovat a makat stále naplno. I ze strany vedení klubu panuje o našich cílech zcela jasná představa, chceme ligu vyhrát a je úplně jedno, na koho v průběhu play off narazíme.

Rešetár: My jsme favorité každý rok, bereme to tak a pokaždé tu roli chceme splnit. Nejinak tomu je letos.

Vzájemné zápasy mezi Chrudimí a Teplicemi vyhrály domácí týmy. Bude právě domácí prostředí tím pomyslným jazýčkem na vahách?

Rešetár: Každý bude chtít vyhrávat na vlastním hřišti, ale jak sem řekl na začátku, play off je nová soutěž. Řekl bych i pro diváka atraktivnější, nás každoročně v závěrečných bojích podporují fanoušci i v zápasech na hřišti soupeřů. Věřím, že i letos nám pomohou nejen k domácím vítězstvím, ale i těm venkovním.

Novotný: Myslím si, že ne. Podle mě bude finále rozhodovat hlava, jak se s tím hráči vyrovnají a jak se na to připraví. Chrudim je zvyklá na parkety, my zase na gumu, nicméně všechny finálové zápasy se budou hrát na televizní palubovce, což tento rozdíl eliminuje a bude to pro oba soupeře stejné. Teď už se jen do finále probojovat. (smích)

V čem vidíte největší zbraň soupeře?

Rešetár: V tuto chvíli mě jako největší teplická zbraň napadá pouze to, že proti nám nebudou mít co ztratit. Ale ještě ani jeden z nás není ve finále.

Novotný: Obrovskou výhodu Chrudimi vidím v její sehranosti. Kluci už spolu hrají přes pět let a na hřišti je to pořádně znát. V Teplicích si na sebe ještě pořád zvykáme. Určitě si budeme muset dát pozor na individuální opory Chrudimi, jako jsou Lukáš Rešetár a Roman Mareš.

Kdo by podle vás mohl ze čtvrtfinálových sérií postoupit do semifinále. Bude to jednoznačné?

Novotný: Podle mě to bude mnohem vyrovnanější play off, než jsme mohli vidět v předchozích letech. Přesto si však myslím, že i letos postoupí do semifinále celky, kteří začínají svá utkání na domácí palubovce.

Rešetár: Já osobně předpokládám, že jednoznačně postoupí první tři týmy po základní části, tedy my, Teplice a Tango Brno. Poté věřím více Kladnu v souboji s pražským Benagem, ale sérii tipuji vyrovnanější.

Malinko odbočím. Váš parťák z reprezentace Michal Seidler nastřílel v základní části 44 branek a získal celkem 29 kanadských bodů. Co říkáte na jeho famózní sezónu? Bude nebezpečný i v play off?

Novotný: Sezónu má vynikající a ještě lepší je, že už je to druhá sezóna v řadě, co se mu takto daří. Doufám, že ve svých výkonech bude pokračovat i nadále. Ovšem proti nám se ze dvou zápasů prosadil jen jednou, takže na Teplice se mu nedaří a to je dobře. (smích)

Rešetár: Michal měl fantastickou sezonu, bodování jen potvrzuje jaký to je střelec a věřím, že i v play off bude neméně produktivní. Futsal je ale týmový sport, z toho pohledu uvidíme, kam až Michal svoje Tango dovede.

Co byste si vzájemně do play off popřáli?

Rešetár: Jirkovi bych popřál hlavně zdraví, protože play off bude náročné a je potřeba být fit. Celým Teplicím pak hodně štěstí hlavně v semifinále, aby pak finále mohlo být ozdobou tohoto ročníku CHANCE futsal ligy.

Novotný: Přeju Chrudimi hodně štěstí do čtvrtfinále i do semifinále a ve finále ať slaví titul ten lepší.