Úvodní utkání Chrudim sehraje ve středu od 20.30 hodin proti domácímu Kragujevaci.

Český mistr se v “srbské“ skupině postupně utká s domácím Ekonomacem Kragujevac, jedním z nejlepších týmů světa - španělským gigantem Interem Movistar a ukrajinským šampionem Chersonem.

„Dobře víme, že nás čekají tři náročná utkání, ale věříme v naší práci, budeme se prát o postup. Atmosféra v týmu je velmi dobrá, všichni už se na turnaj těšíme,“ nedočkavě vyhlíží start evropské soutěže Tomáš Koudelka.

Chrudimští jsou připraveni porvat se o tři postupová místa a napravit tím zaváhání z loňského roku, kdy po dvou kvalitních výkonech padli s maďarským Györem a poprvé po deseti letech se do další fáze nedostali.

„V posledním utkání hrály roli dva faktory, řada hráčů byla oslabena virózou a navíc jsme prostě měli špatný den. To se ve sportu stává. Nesmíme opomenout, že dva ze tří postupujících týmů z naší skupiny se nakonec dostaly až do Final Four,“ vrátil se k loňskému působení v Lize mistrů trenér Felipe Conde. „Myslím si, že srbská skupina je ještě více vyrovnaná a my nemůžeme vypustit jediný moment,“ dodal.

Pro ERA-PACK bude zajímavá konfrontace především se španělským mistrem, v jehož dresu se představí míčový kouzelník z Portugalska Ricardinho.

„Nejen na Ricardinha, ale těším se na celý Movistar, bude to opět skvělá možnost konfrontace s nejlepším týmem posledních let. Bude to pro nás další měřítko, jaký kus práce jsme udělali za další rok,“ popisuje opora chrudimské defenzivy a vzpomíná na dva roky starý zápas, ve kterém Chrudim podlehla týmu ze Španělska po vyrovnaném průběhu jen 0:2.

Český mistr se soustředí především na úvodní střetnutí, dnes se postaví domácímu Kragujevaci. Kromě náročného soka čeká na Chrudimské i bouřlivé prostředí. „Kragujevac hodně posílil a bude určitě silnější. Navíc mu bude pomáhat domácí prostředí,“ upozornil Koudelka.

Conde naordinoval svému  týmu  těžkou přípravu
Reparát za Itálii. Chrudim touží uspět

Liga mistrů
Program utkání skupiny 2 UEFA Futsal Champions League

Středa, 18.00: Inter Movistar - Prodexim Cherson, 20.30: Ekonomac Kragujevac - FK ERA-PACK Chrudim.
Čtvrtek, 18.00: Chrudim - Inter Movistar, 20.30: Kragujevac - Cherson.
Sobota, 18.00: Cherson - Chrudim, 20.30: Inter Movistar - Kragujevac.

Petr Dejnožka