Celkem 128 mladých gymnastek a gymnastů z celé republiky se zúčastnilo nultého ročníku závodu Poděbradská cvička, který se konal předposlední únorovou sobotu v prostorné poděbradské sokolovně. Jednalo se u dívek i chlapců o trojboj. Dívky soutěžily na bradlech, kladině a prostných, chlapci měli i kruhy. Tento závod měl být zkušební a pořadatelé ho zvládli na jedničku.

Zlato i stříbro 
do Chrudimi

V žákyních ročník 2005-6 jsme měli dvě skvělé gymnastky. Za celkové vítězství se v tomto závodě, jak již název napovídá, získávaly značkové gymnastické cvičky. O to větší radost měla naše Karolína Horníková, která zacvičila výborně sestavu na bradlech a na prostných skvěle zvládla sestavu na novou hudbu, díky čemuž získala zlatou medaili i cvičky. Ještě vyšší známku za krásná prostná obdržela Sára Kulhavá, ale měla nižší známku na bradlech, proto skončila o 0,1 bodu za Kájou na krásném 2. místě a třetí byla gymnastka z Kladna.

Metání přemetů stranou na čas

Zajímavostí tohoto závodu byla vyhlášená soutěž v tzv. „hvězdování". Závodí se na čas v metání hvězd (přemetů stranou). Na páse dlouhém dvanáct metrů v tomto závodě excelovala opět Sára Kulhavá a Karolína Horníková byla čtvrtá.

Pro všechny (nejen) chrudimské sportovní gymnastky byl tento závod krásným zážitkem a všechny si z něj odvážely mnoho velkých cen od sponzorů.
Start do nové závodní sezóny se nám vydařil a už se těšíme za rok na 1. ročník Podebradské cvičky.

Simona Linková, trenérka