Era-Pack Chrudim – Interobal Plzeň 4:2

Branky: 4. Záruba (Kovács), 17. Rodrigo (Dentinho), 19. Max (Záruba), 32. Felipe (Záruba) – 22. Mižár, 28. Štrajt z penalty.

FK Era-Pack Chrudim: Ton – Záruba, Max, Koudelka, Dentinho, Kovács, Marcinho, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe.

SK Interobal Plzeň: Sochůrek – Mižár, Mariánus, Štrajt, Koc, Stejskal, Vnuk, Šebek, Rozboud, Kučera, Dobiáš, Hibler, Like.

Na jedné straně jedenáctinásobný český šampion a v letošním ročníku Chance futsal ligy zatím neporažený tým. Na straně druhé o 16 bodů méně a až páté místo prvoligové tabulky. Páteční zápas Era-Packu Chrudim s Interobalem Plzeň tak trochu připomínal souboj Goliáše s Davidem. A málem měl i podobný konec. Západočeský tým totiž dokázal na chrudimské palubovce vyhrát druhý poločas a byl velice blízko minimálně k vyrovnání a zdramatizování zápasu. Chrudim však nakonec těsné vedení ubránila a po závěrečné pojistce Felipeho si připsala patnáctou ligovou výhru v řadě.

Nedobytný Sochůrek

Plzeňští na horké půdě v Chrudimi předvedli, že se ne náhodou dostali až do finále Poháru FAČR, kde prohráli právě až se svým pátečním soupeřem. Plzeň šla do utkání s tím, že nemá co ztratit. Na straně Chrudimi bylo označení favorit, ale i tlak s tím spojený a možná právě ten chrudimským útočníkům svazoval v úvodu nohy.

Počáteční tlak Chrudimi tak přinesl jedinou branku, když se prosadil ve 4. minutě Záruba, a Plzeň poté dokázala vyrovnat hru. V hostující brance navíc „čaroval" gólman Sochůrek, který dlouho útočné choutky domácích na uzdě. Podruhé (a potřetí) pustil míč za svá záda až v závěru poločasu.
Tříbrankové vedení jakoby Era-Pack ukolébalo, naopak Interobal do druhého poločasu zmobilizoval všechny síly a na palubovce to bylo znát.
Kontaktní branka přišla už ve 22. minutě, kdy domácí obranu včetně gólmana Tona zaskočil Mižár. Druhou branku naservírovali Chrudimští soupeři téměř sami – kvůli akumulovaným faulům dostala Plzeň možnost trestného kopu, kterou využil Štrajt – 3:2.

Zaskvěl se i Ton

Své brankářské umění poté předvedl i chrudimský Ton, protože Plzeň cítila šanci a tlačila se do zakončení. Zasáhnout tak opět musel mladý chrudimský útočník Záruba, který se podílel na většině branek svého týmu a nahrál i na pojišťující gól, kterým ve 32. minutě Felipe definitivně rozhodl o výhře domácích.

Druhá půle pro Plzeň

Žádná velká spokojenost však v Chrudimi po výhře nepanovala. „Někteří naši hráči zahráli hluboko pod své možnosti, líbil se mi akorát výkon Radima Záruby," hodnotil po zápase výkon chrudimských futsalistů sportovní manažer Era-Packu Petr Horák. Naopak vyzdvihl výkon Plzně, která byla za poslední dobu nejblíže k získání alespoň bodu za remízu z půdy obhájce titulu.

Byl si toho vědom i trenér hostujícího týmu Petr Kučera: „Ve druhém poločase jsme odehráli povedený zápas a domácí se museli bát až do konce. Nastřelili sice spousty tyček a břeven, ale i my jsme na konci zahodili dvě velké šance. Neodjíždíme spokojení, ale dokázali jsme se ctí odehrát vyrovnané utkání s dobrým výsledkem na půdě našeho budoucího mistra."

Chance futsal ligu nyní čeká reprezentační přestávka. další zápas tak Era-Pack Chrudim odehraje až 21. února na půdě třetího týmu tabulky pražské Slavie.

Rozhodující moment

Chrudim začala druhý poločas vlažně, což vyústilo v kontaktní gól. Když potom Plzeň proměnila trestné střílení, které rozhodčí nařídil pro akumulované fauly, měla favorita téměř na lopatkách. Velkou šanci Mariánuse však vychytal Ton a ani další pokusy Plzně na vyrovnání se neujaly. Místo toho přišel definitivní úder na druhé straně v podobě branky Felipeho.