Zápas už od začátku překypoval emocemi z obou stran, za což mohly i dozvuky z předchozího utkání, ve kterém byl vyloučen chrudimský Mancha a disciplinární komise mu zakázala start ve třetím finálovém zápase. To se východočeskému celku nelíbilo a kontroval podnětem k zahájení disciplinárního řízení s hráčem Slavie Radimem Zárubou.

Není tedy divu, že diváci příliš plynulé hry neviděli a hrálo se především ze zabezpečené obrany. Tento šachový souboj zvládla lépe Chrudim, která ustála úvodní tlak Slavie a zásluhou Rešetára šla v 15. minutě do vedení. Do poločasu už žádná branka nepadla a domácí si tak odnášeli do kabin, již potřetí ve finálové sérii, zasloužené vedení.

Pokud byste hledali rozdíl mezi prvními dvěma duely a tím čtvrtečním, zajisté byste ho našli. ERA-PACK narozdíl od předchozích duelů nepustil Slavii ke své hře a naopak sám několikrát zahrozil. Zvonila i tyč a břevno slávistické branky, jenže Chrudim ne a ne navýšit vedení. Nechybělo mnoho a pražskému celku se podařilo vyrovnat, jenže Homola ve vyložené šanci selhal, a tak přišel trest. Slavia musela riskovat při power play, jenže chybovala a Matěj Slováček dotlačil míč, snad i očima, za brankovou čáru.

Několikanásobný mistr má tak výhodu na své straně a už v pondělí může získat svůj třináctý titul.

FK ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 15. Rešetár (R. Mareš), 38. Slováček. Chrudim: Jean (Ždánský, Hlouš) – Hrubý, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Ricardinho, Rešetár, Slováček, Felipe. Slavia Praha: Vahala (Garčár) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar. Stav série: 2:1.