"Prvním z důvodů, proč jsme se před druhou částí sezony rozhodli rozšířit naši soupisku, jsou dlouhodobější zdravotní problémy, s nimiž se potýkají někteří hráči. Dalším důvodem je snaha zkvalitnit tým před nadcházejícím vrcholem sezony, tedy před začínající nadstavbovou částí a následným play-off Kooperativa NBL. S Dominezem Burnettem jsme průběžně zůstávali v kontaktu a nyní jsme využili aktuální situace, kdy byl bez angažmá. Domluvili jsme se na podepsání kontraktu do konce letošního ročníku, přičemž si velmi ceníme skutečnosti, že k dohodě jsme dospěli velmi rychle. Díky předchozímu Dominezovu úspěšnému angažmá v pardubickém dresu věříme v jeho brzkou adaptaci i v rychlé naskočení do zápasového rytmu,” uvedl pardubický generální manažer Martin Marek.

Ilustrační foto.
Beksa zamíří na úvod nadstavbových bojů do Nymburka, Tuři přivítají Ostravu

Dominez Burnett

▪ narozen: 28. 10. 1992
▪ výška: 196 cm
▪ pozice: 2
▪ číslo dresu: 2

“Rozhodl jsem se odehrát zbývající část letošní sezony v Pardubicích, protože jsem přesvědčen, že bychom mohli navázat na úspěšné období z let 2017 a 2018. V této sezoně jsem pardubický tým nesledoval, zatím jsem neviděl žádný zápas, ale rozhodně můžu říct, že se moc těším do známého prostředí. Bude opravdu skvělé vidět mé bývalé spoluhráče a další známé tváře. I když se bohužel stále hraje bez fanoušků v hledištích, věřím, že se nám společně bude dařit a fanoušci Beksy budou mít radost z naší hry i z výsledků. Mojí hlavní motivací je přijít, hrát tak, jak nejlépe dovedu a pomoci k týmovému úspěchu,” tvrdí Dominez Burnett.

Osmadvacetiletý americký křídelník Dominez Burnett, který již v nedávné minulosti oblékal pardubický dres. V sezonách 2016/2017 a 2017/2018 odehrál za Beksu celkem 76 utkání: 56 v Kooperativa NBL, 6 v Českém poháru a 14 v evropském poháru FIBA Europe Cup. V sezoně 2016/2017 činily jeho zápasové průměry 16,8 bodu (v NBL) a 18,7 bodu (ve FIBA Europe Cupu). V úvodu následující sezony 2017/2018 nastoupil k třinácti utkáním v NBL (22,3 bodu na zápas!) a ke čtyřem duelům ve FIBA Europe Cupu (15,3 bodu), načež odešel do lotyšského Ventspilsu. Dále působil postupně v italském Universo Treviso Basket (2. liga), běloruském Cmoki Minsk a na začátku letošní sezony v makedonském MZT Skopje.