Dvě skupinky hráčů. Jedna hrála bago a ta druhá běhala rovinky na půlku a zpátky. Tempo se stupňovalo a hráči postupně končili podle toho, jak moc to pro ně bylo náročné. V první skupině vydrželi do samotného konce dva hráči – mladík Dominik Zdržálek a zkušený borec Michal Mareš. Ve druhé skupině dominoval Brazilec Felipe.

To vše bedlivě sledoval trenér Felipe Conde, dělal si poznámky a poté se i hráčů ptal, z jakých důvodů cvičení ukončili. „Dnešní trénink byl zaměřen na hodnocení hráčské kondice. Zítra půjdeme na dráhu, kde budeme běhat na čas. Takový typ tréninku je dobrý pro každého hráče. Zvyšuje si tím svou úroveň. Na závěr tréninku jsme měli silová cvičení, kde jsme posilovali určité partie, abychom předešli svalovým zraněním," vysvětlil trenér Chrudimi Felipe Conde.

S výsledky hráčů byl spokojený: „Máme dobré výsledky. Nyní dám vše do počítače a budu vědět více. Své poznatky pak předám hráčům, aby svou kondici mohli ještě vylepšit."

Běžecké cvičení zvládl i Roman Mareš. „Je to čím dál těžší," prozradil a pak hned s úsměvem dodal: „Ne, kecám, je to pořád stejné."
Na hru s míčem se hráči mistrovského týmu mohou těšit až po neděli. „Od příštího týdne se začneme věnovat taktice a hře samotné, ale po celý rok se budeme věnovat kondici," ujistil Conde a dodal: „Od příštího týdne už hrajeme přípravná utkání, takže dojde i na hru."

Nový trenér se už na východě Čech pomalu rozkoukává. „V Chrudimi se mi líbí, i když jsem ještě neměl moc času poznat město, ale dříve už jsem byl v Čechách dvakrát. Je to hezká země."

Conde také prozradil, že by měl ERA-PACK v příštím týdnu posílit brazilský brankář, který vyhrál v minulé sezóně italskou ligu. Uvažuje také ještě o jedné posile do pole. „O tom je předčasné mluvit," řekl chrudimský kouč a na adresu nové posily Ricardinha řekl: „O Ricardinhovi mám zajímavé zprávy, ale ještě jsem ho neviděl hrát, takže nemohu soudit, jaká je to posila. V tréninku se jeví dobře."