Nyní je před ERA-PACKem další velká výzva. Ve slovinském Mariboru se pokusí oživit sen o účasti na závěrečném Final Four a poprvé v historii se prodrat mezi čtyři nejlepší týmy Evropy. Kapitán Lukáš Rešetár v rozhovoru ujistil, že pro to svěřenci trenéra Condeho udělají naprosté maximum.

Poslední prověrkou chrudimského šampiona před odjezdem do Mariboru byla pražská Slavia, která ale příliš nevzdorovala a v konečném součtu českého zástupce v UEFA Futsal Cupu příliš neprověřila. „Sledovali jsme zápasy Slavie z poslední doby, moc se jim nedařilo, a tak jsme byli zvědaví, co předvedou u nás," začal hodnocení vysokého vítězství Lukáš Rešetár. „Nám se povedla první půle, odskočili jsme a mohli být spokojení. Nebylo to ale zase tak jednoduché, nicméně jednodušší, než jsem čekal," dodal.

ERA-PACK porazil Slavii poměrem 7:2, mrzet však domácí mohl závěr, který by mohl před Elite round zvednout varovný prst. „Za vysokého stavu již naše koncentrace trochu polevila, dostali jsme dvě branky a to nás pochopitelně mrzí," sype popel na svoji hlavu a hlavy svých spoluhráčů Rešetár. „Bavili jsme se o tom již při závěrečném time outu, po zápase v kabině nám trenér pogratuloval a pochválil za výkon." Právě trenér Felipe Conde již před utkáním se Slavií avizoval, že v posledním ligovém souboji před odjezdem Chrudim naplno ukáže, s čím je přichystána bojovat o Final Four. Zejména první poločas tento fakt potvrdil více než jasně.

Chrudim si sice výhrou nad pražským sokem upevnila první místo v tabulce, nyní ale již myslí na úplně něco jiného. V pondělí 21. listopadu kompletní tým odcestoval do metropole elitní fáze skupiny C, kde jej čekají tři náročné zápasy. „Jsme stoprocentně připraveni, uvidíme, na co to bude stačit," popsal Lukáš Rešetár chrudimské šance. Prakticky ihned po postupu ze základní skupiny trenér Conde zahájil přípravu na skupinu, ze které pouze vítěz postoupí do hvězdného Final Four. „Připravovali jsme se, jak to jen šlo. Ale to i ostatní týmy. Bude záležet jen na nás. Věříme si a podáme to, co v nás je," slíbil před odjezdem nejpovolanější muž, který ve středu 23. listopadu povede mužstvo do souboje se španělským mistrem Interem Movistar.

Jaký vstup právě kapitán chrudimského celku očekává? „Už delší dobu se připravujeme především na úvodní utkání proti Madridu. Trenér nám hodně věcí ukázal, ještě intenzivněji se ale soupeři budeme věnovat až na místě," popsal na závěr Lukáš Rešetár. Chrudimští vyráží do boje o historicky první účast ve Final Four, kde ho kromě zmíněného Movistaru čeká ještě srbský Ekonomac Kragujevac a domácí celek Brezje Maribor. (dej)