„S týmem jsme si nastavili, že naším cílem do sezony je být nejhůře na desáté příčce a postoupit tak do předkola play off. To je umístění, na které budeme cílit jako na minimum a bude to pro nás znamenat splnění mise a základního cíle. Jdeme do toho s tím, že víme, že je to v našich silách, ale zároveň s velkou pokorou,“ uvedl trenér Ladislav Štancl, který převzal Sokoly od Milana Koubka.

„Řekl bych, že jsem v létě přebral úplně jiný tým. Nejen složením, ale i vnitřním nastavením. V uplynulé sezóně kluci superligu udrželi v úplně poslední možný moment a nabrali extrémní porci zkušeností. Jsem hodně spokojený s tím, jak tým funguje jako celek, jakou roli převzali starší hráči a jakým způsobem je v týmu nastavená komunikace. Na tom budeme určitě stavět,“ řekl Štancl.

Východočeši ve florbalových soutěžích

LIVESPORT SUPERLIGA: Elitní česká soutěž čítá opět čtrnáct účastníků, po základní části postoupí top šestka přímo do čtvrtfinále, další čtyři celky si zahraje před kolo play off a čtyři nejhorší družstva čeká play down o udržení. Sokoli začínají v neděli 11. září na půdě nováčka v Karlových Varech.

EXTRALIGA ŽENY. O východočeskou stopu v nejvyšší dámské soutěži se v novém ročníku opět postarají hráčky z Jičína, tentokrát pod názvem Finance Novák FBK Jičín. Ve dvanáctičlenné sestavě bude největším lákadlem postup do čtvrtfinále play off. Svoji cestu mistrovským ročníkem zahájí jičínské florbalistky v sobotu 10. září na hřišti FBC Liberec.

NÁRODNÍ LIGA MUŽI. Hned trojnásobné zastoupení bude mír region ve třetí nejvyšší české soutěži. A mohlo být ještě početnější, to by však Svitavy nesměly na jaře sestoupit do divize. Celý trojlístek bude hrát skupinu Západ: Florbal Primátor Náchod přivítá na úvod Čelákovice, FBC Hradec Králové hostí Rudnou a TJ Sokol Jaroměř hraje v Praze s Panthers.

DIVIZE MUŽI: Ve skupině D se představí celkem šest východočeských celků a jejich víkendový program pro úvodní kolo je následující: FBC Letohrad vyzve sestoupivší FbK TJ Svitavy, Florbal Litomyšl hraje s nováčkem FBC Skuteč, FTC Vysoké Mýto začíná v Blansku a FbK Orlicko-Třebovsko vyrukuje proti Hornets Brno FBC ZŠ Horní.

1. LIGA ŽENY. A ještě druhá nejvyšší soutěž žen. V její východní skupině se představí i florbalistky IBK Hradec Králové, Orel Rtyně a FBC Dobruška.