Během první listopadové soboty se v chrudimské sportovní hale vystřídalo devět desítek závodnic, a to jak malinkých šestiletých, tak velkých slečen. A bylo se na co koukat, krásné pestrobarevné trikoty podtrhly pěkná ladná vystoupení děvčat. I společná vystoupení svědčila o velkém úsilí a spolupráci celé skupinky gymnastek. Závod se konal v rámci letošního Chrudimského roku sportu a s podporou Města Chrudim.

Děvčata závodila v deseti kategoriích základního programu a kombinovaného programu a také ve společných skladbách. Z chrudimských gymnastek zaznamenaly největší úspěch závodnice v I. kategorii ZP, a to Eliška Hrochová zlatou a Pavlínka Jíšová bronzovou medaili. Ze starších děvčat zabodovala do ligy Vendulka Hájková druhým místem a Pavlína Burkoňová třetím ve III. kategorii ZP a ve IV, kategorii Míša Víšková druhým místem.

V kombinovaném programu,zde už děvčata závodí s volnou sestavou. Ve II. VTp získala dvojčata Dobrovolná druhé a třetí místo, a tak pěkně zabodovala do ligy.V I. VTp Linda Marhanová vybojovala krásné druhé místo.

Závod byl posledním pátým závodem Východočeské ligy, která se v sobotu v chrudimské hale vyhlašovala. Závodnice musí bodovat nejméně ve čtyřech závodech během závodního roku. Většina našich závodnic toto zvládla a některé si odnesly i pohár za umístění v lize. A kdo to byl. Gratulujeme Elišce Hrochové, Tereze a Dominice Dobrovolných, Lindě Marhanové, Vendulce Hájkové . A pochopitelně všem těm, které se zúčastnily alespoň čtyř závodů ligy a bodovaly, což samotné je už velký úspěch.

Pokud chcete naše gymnastky vidět, přijďte ve středu 28. listopadu do sportovní haly, kde bude probíhat akademie ke 145. výročí Sokola Chrudim.

Závodní sezona děvčatům tedy skončila, ale začnou se připravovat se svými trenérkami na další závodní období, a to představuje řadu nových sestav a vystoupení. Přejme jim elán a děkujeme jejich trenérkám za jejich nezištnou péči.

Za oddíl moderní gymnastiky T. J. Sokol Chrudim Naďa Marková