Ve finále play-off Chance Futsal ligy naráží osminásobný mistr ERA-PACK Chrudim poprvé na brněnské Tango, pro které je premiérová účast v závěrečné sérii vyřazovacích bojů historickým úspěchem.

Cestu do finále měl lehčí ERA-PACK, který vyřadil ve čtvrtfinále Slavii Praha a v semifinále Nejzbach Vysoké Mýto hladce 3:0 na zápasy, proti Nejzbachu dokonce po rekordní výhře ve třetím duelu 20:0!

To Brňané ve čtvrtfinále zdolali Balticfloru Teplice 3:0 na zápasy, ale v semifinále postoupili až poměrem 3:2 na zápasy nad druhým týmem po základní části Benagem Zruč nad Sázavou. V sérii prohrávali už 1:2 na zápasy, ale pak doma vyhráli 5:3 a ve Zruči dokonce 8:2. To potvrzuje jejich stoupající formu a je varováním i pro mistrovský tým Chrudimě.

Zajímavé bude sledovat co s oběma soupeři udělal rozdílný průběh semifinále. Bude větší handicap delší pauza pro hráče ERA-PACKu nebo se více projeví věší únava hráčů Tanga, kteří museli odehrát náročnější zápasy?

Pokud se týká hráčského kádru, tak je jisté, že domácí kouč Jaroslav Bartušek nebude moci počítat s Markem Kopeckým, který má virózu a bere antibiotika. Jinak by marodka měla být prázdná, což je příznivá informace.

Oba soupeři zatím spolu sehráli 14 zápasů. S výjimkou dvou remíz všechny zápasy vyhráli Chrudimští, ale zejména poslední výsledky svědčí o tom, že favorita nečeká lehká práce. ERA-PACK, který v lize většině soupeřů dává dvouciferné příděly, v probíhající sezoně doma zdolal Tango jen 5:4 a v Brně zvítězil 4:0. Památný zápas byl v loňském semifinále play-off, kdy Tango vedlo v Chrudimi ještě dvě minuty před koncem 5:3, ale mistr v drtivém závěru otočil čtyřmi góly ve svůj prospěch.

Rozhodčími úvodního duelu budou Jiří Lasch, Rudolf Hofmann a Zdeněk Nagy, funkce delegátů byla svěřena Vladislavu Starému a Janu Pavlasovi.

ERA-PACK TANGO
S příchodem play-off jsme pro vás připravili statistické okénko, kde představíme tým, se kterým se ERA-PACK střetne ve finálové sérii play-off.

V boji o titul se ERA-PACK utká s Tangem Brno. Pro tento tým je to premiérová účast ve finále. První zápas obou finálových soupeřů se uskutečnil v sezoně 2007/2008 a jednalo se o čtvrtfinále poháru ČMFS. Od té doby se oba týmy střetly ve 14 zápasech. Osmkrát se hrálo v základní části ligy a po 3 zápasech v play-off a poháru. ERA-PACK vyhrál dvanáctkrát a dvě utkání skončila nerozhodným výsledkem. Jednou na remízu došlo i v semifinále play-off, kdy po normální hrací době byl stav 3:3, v prodloužení si ale Chrudim pohlídala vítězství. Nejvýraznější byla výhra ERA-PACKu v 3. kole play-off sezony 2011/2012 na domácí půdě, kdy bylo skóre 10:1. 

Ve čtrnácti odehraných utkání padlo celkem 112 gólů. ERA-PACK jich vstřelil 82 a Tango Brno 30. Nejlepším střelcem je Max, který skóroval patnáctkrát, nejlepším Brněnským střelcem je Michal Belej, který doposud vstřelil sedm branek. Celkem se na obou stranách prosadilo přes 25 střelců. 

Tři nejlepší střelci FK ERA-PACK Chrudim:
Max 15
Douglas 11 
Michal Mareš 8

Tři nejlepší střelci Tango Brno: 
Michal Belej 7
Tomáš Veselovský 4
Jan Havel 3

Celkem padlo 48 žlutých karet. Na straně ERA-PACKu 20 a na straně Tanga 28. Červená karta padla dvakrát, po jedné na každé straně. (ob)