Nejzbach Vysoké Mýto – FK Era-Pack Chrudim 1:14 (0:3).

Branky: 37. Semerád – 8., 23, 23. 24. a 35. Dentinho, 6. a 39. Max, 22. a 37. R. Mareš, 35. a 38. Rešetár, 11. Slováček, 30. Vladyka, 40. vlastní (Vágner). Vysoké Mýto: J. Gerčák (30. Till) – Formánek, Brychta, Michalec, Jiráský, Vágner, Forgáč, J. Gerčák, Semerád, Munzberger, Netolický.

Před týdnem Era-Pack rozstřílel dalšího krajského rivala Torf Pardubice 16:0, ten však bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži. Podobná výhra u pátého týmu tabulky se přece jenom nečekala, zvláště když na podzim Chrudim doma přehrála Nejzbach „jenom" 6:0.

Domácí se sice netajili, že by tentokrát chtěli uhrát s mistrem lepší výsledek než onen podzimní půltucet,ale z omylu je vyvedla hned první trefa do prakticky prázdné Gerčákovy sítě v 6. minutě, o což se postaral Max. Za dvě minuty přidal druhý gól Dentinho a poločasové skóre uzavřel v 11. minutě Slováček. Domácí v první půli několikrát nebezpečně zaútočili, ale skórovat se jim nepodařilo.

Kdo čekal opravdu vyrovnanější výsledek, tak byl ve druhé půli rychle vyveden z omylu. Mezi 22. – 24. minutou dostal reprezentační brankář Gerčák rychlé čtyři góly a brzy poté znechucen uvolnil místo náhradníkovi Tillovi. Ten ovšem po necelé minutě inkasoval od Vladyky a do konce utkání ještě šestkrát. Kalich hořkosti musel nejen on, ale i jeho spoluhráči a domácí fanoušci vypít v poslední minutě, kdy si Douglasův centr k zadní tyči srazil do vlastní sítě Vágner (bývalý fotbalista MFK Chrudim, který bude na jaře hostovat v Bítovanech).

Jaroslav Bartušek, trenér Chrudmi: „Východočeské derby jsme zvládli s velkým přehledem i když výsledek prvního poločasu napovídal, že tak jednoduchý zápas to nebyl. Mýto si vytvořilo několik šancí, s nimi si však poradil vynikající Meller a naše pozorná defenzíva. Rozhodujícím momentem ve vývoji zápasu byl vstup do jeho druhé části, kdy jsme během dvou minut vstřelili čtyři branky. Dentinho zaznamenal hattrick během jediného střídání. V závěru utkání jsme pak otevřeli střelnici a přiblížili se hranici 200 gólů v sezoně. Velká škoda je, že se nám nepodařilo udržet čisté konto. Před play-off máme výbornou formu, o čemž svědčí skóre ze tří posledních zápasů 40:1. V příštím týdnu nás čeká druhý tým tabulky Benago. Budeme chtít zvítězit, abychom základní část dohráli bez ztráty jediného bodu. Velké díky patří našim fanouškům, kteří nás přijeli v hojném počtu podpořit."

A na závěr jsme se trenéra Bartuška ještě zeptali – Zmínil jste se o tom, že se blížíte hranici 200 vstřelených gólů v této sezoně. Zatím jste se zastavili na čísle 194. Vypíšete prémii pro střelce jubilejního gólu před zápasem s Benagem? „(s úsměvem). Nic vypisovat nebudeme. Chceme samozřejmě zakončit základní část soutěže vítězně, ale jakým rozdílem skóre není důležité. Kdyby se ta dvoustovka přece jenom podařila, bude to samozřejmě hezký dárek pro naše fanoušky. Ale upozorňuji, že Benago má opravdu kvalitní tým a případná vysoká výhra nad ním nebude snadná," uzavřel kouč.