ERA-PACK se většinu týdne připravoval na semifinálového soupeře. Dlouho však nebylo jasné, kdo to nakonec bude. „Až tak velký problém bych v tom neviděl. My se snažíme mít celý zápas pod kontrolou a soupeři vnutit naší hru. Náš trenér dokáže měnit taktiku během zápasu, takže věřím, že připraveni jsme dobře," komentoval Koudelka poslední týden přípravy.

Až ve středu těsně před 22. hodinou bylo jasné, že na východ Čech dorazí pražská Sparta. Trenér Conde se na konto přípravy proti neznámému soupeři vyjádřil, že Sparta a Slavia praktikují podobný styl hry, takže se mohl ERA-PACK připravovat komplexně.

„Příprava vypadala dost podobně jako v průběhu celé sezony, tvrdě jsme pracovali, jak na obranné, tak na útočné fázi a z toho potom chceme těžit v zápasech. Ve čtvrtek nás čeká video příprava přímo na soupeře, tam se dozvíme více o hře Sparty," popsal šestadvacetiletý reprezentant Tomáš Koudelka. 

Sparta sehrála ve čtvrtfinále pět zápasů, poslední dokonce ještě ve středu 3. května, tedy dva dny před startem semifinále. Jistý fyzický deficit by tak mohl hrát do karet dvanáctinásobného mistra. „Náš tým si letos hodně zakládá na fyzické přípravě, takže tam věřím, že budeme mít navrch. Určitě to bude pro nás výhoda, ale hlavně chceme těžit z našich herních kombinací, na kterých velmi pracujeme."

I přesto nečeká svěřence kouče Felipe Condeho v semifinálové sérii vůbec nic jednoduchého. „Sparta má individuálně silné hráče, na které si musíme dát pozor. Ale pro nás existuje jediný cíl a uděláme vše, abychom postoupili do finále a poprali se o titul," dodal Tomáš Koudelka.