FK ERA-PACK Chrudim - AC Gamaspol Jeseník 5:1 (4:1)

Před vlastními fanoušky udolali Gamaspol Jeseník a do tabulky si připsali úvodní tři body.

Jeseník nepřijel na chrudimskou palubovku pouze bránit a od úvodní rozehrávky dokázal vystrkovat drápky. Gólman Litviněnko tak nebyl úplně bez práce, vše důležité se ale odehrávalo na opačné straně hřiště.

První změna skóre přišla po trefě Maxe, stejný hráč o šest minut později využil nabídku Martina Doši z rohového kopu a zvýšil skóre již na 2:0.

Vydařená sedmnáctá minuta přinesla další dva slepené góly v síti jesenického Tilla. Tomáš Koudelka připravil oba góly ERA-PACKu, jmenovitě pro Michala Mareše a Davida Drozda.

Do přestávky se o slovo přihlásili ještě hosté a to, když parádní střelou propálil ukrajinského gólmana ve službách českého mistra Jiří Mráz. Druhá polovina duelu 2. kola přinesla spíše defenzivní podívanou ze strany Gamaspolu, který vyrážel na ojedinělé protiútoky a soustavně se bránil.

Defenzivní tvrz překonal pohotovou dorážkou sedm minut před koncem Michal Mareš a svým druhým gólem v zápase stanovil výsledné skóre na 5:1.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACKu Chrudim): „Zápas jsme měli pod kontrolou, kromě některých momentů, kdy jsme ztratili koncentraci.

Důležitý pro nás byl zisk tří bodů a vyzkoušení útočných variant z tréninků v praxi. Každý debut je složitý, ale my jsme po počátečních šesti minutách odehráli klidný zápas. Jsem rád za vítězství a za to, že se můžeme v poklidu věnovat dalšímu rozvoji.“

Jiří Gnida (předseda Gamaspolu Jeseník): „Ze zápasu v Chrudimi mám velmi dobrý pocit, chtěli jsme ho odehrát uvolněně, předvést poctivé individuální výkony a to se nám podařilo.

Myslím, že výsledek je spravedlivým vyjádřením toho, co se na palubovce dělo. Našim hráčům téměř není co vytýkat, pracujeme na sobě v určitých podmínkách a mačkáme z toho, co se asi momentálně dá.

Náš hodně mladý tým musí získávat zkušenosti a pátečních čtyřicet minut nás v tomto směru určitě posunulo zase o kousek dál.“

Fakta utkání:

Branky: 8. Max (R. Mareš), 14. Max (Doša), 17. M. Mareš (Koudelka), 17. D. Drozd (Koudelka), 33. M. Mareš 20. Mráz (Žák)

FK ERA-PACK Chrudim: Litviněnko (33. Žďánský) R. Mareš, M. Mareš, Hrubý, Max, Rešetár, Rodek, Doša, D. Drozd, P. Drozd, Slováček, Koudelka

AC Gamaspol Jeseník: Till Plhák, Řezníček, Vavrač, Furik, Novák, Marcinov, Rozelský, Mráz, Žák.    Petr Dejnožka