Turnaj byl zároveň prvním kolem Východočeské ligy, dívky si tak poprvé poměřily síly se závodnicemi z ostatních oddílů oblasti. V základním programu se závodilo v pěti kategoriích, v nichž se představilo celkem 15 chrudimských gymnastek.

Chrudimské moderní gymnastky přijely z prvního závodu sezony obtěžkány medailemi

Nejlépe si vedly v první kategorii, kde Veronika Vodičková získala zlatou, Ella Mellerová stříbrnou a Julinka Hrušová bronzovou medaili. I ostatní děvčátka, závodící v této kategorii se umístila ke spokojenosti jejich i trenérek. V druhé kategorii zvítězila Eliška Wenzlová a bronz vybojovala Eliška Lednová. V třetí kategorii závodila od nás jen Lucie Šafářová a zvítězila. Ve čtvrté kategorii Andrea Spěváková vybojovala stříbrnou a Hana Nyklová bronzovou příčku. V kombinovaném programu Eliška Hrochová získala stříbrnou a také Jitka Sitterová zabojovala a v další kategorii opět cinkla stříbrná a v ženách Linda Marhanová získala bronz. Pochvala patří i Kristýně Slivkové, která v této už dospělé kategorii reprezentuje náš oddíl, i když to prozatím byla „jen bramborová".

A co čeká dívky nyní? „Koncem května děvčata pojedou do Dobrušky, kde proběhne druhé kolo ligy a současně oblastní přebor a boj o postup na mistrovství republiky. Vypadá to slibně, nominují se závodnice z prvního a druhého místa v jednotlivých kategoriích," doplňuje trenérka chrudimského oddílu moderní gymnastiky Naďa Marková. Držme jim palce! (zr)