Starší: TJ Lokomotiva České Budějovice - T.J. Sokol BASF Chrudim 27 24 (15 12).

Oslabeni o tři hráče základní sestavy se chrudimští Sokolové vydali na jih Čech. Celý první poločas byli domácí o krok napřed a do přestávky si vypracovali tříbrankové vedení. Po změně stran svůj náskok ještě navýšili, několikrát až na osmibrankový rozdíl. V posledních deseti minutách se však hostující mladíci ještě vzchopili a korigovali výsledek utkání na velmi přijatelné skóre 27:24. Škoda jenom, že Východočeši nemohli přijet v plné síle, utkání mohlo být vyrovnanější a dramatičtější, možná i s úspěšnějším výsledkem…

Sestava a góly Chrudimi: Zavřel, Blanař Deml, Sotona, Švec (5), F. Herzán (6), Moravec (5), Petržilka (1), Kopáč (2/2), Vaněk (5). Trenér: Milan Lédl, vedoucí družstva: Zdeněk Herzán.

Mladší: T.J. Sokol EXTRUINDUSTRIE Chrudim - TJ Košutka 31:25 (17:10).

Mladší dorostenci Sokola procházejí zatím letošním druholigovým ročníkem bez porážky a ani v tomto utkání na tom nechtěli nic měnit. Od začátku utkání hráli zodpovědně v obraně, prosazovali se i v útoku, a tak první poločas skončil jasně v jejich prospěch rozdílem sedmi branek. I po přestávce pokračovali chrudimští chlapci v dobrém výkonu a do poloviny druhé půle si udržovali sedmibrankové vedení. Kdo z diváků si myslel, že už je hotovo, krutě se mýlil. Hosté nerezignovali a utkání ještě náležitě zdramatizovali. Na rozehrávku Sokolů Herzána nasadili osobní obranu, vynutili si vyloučení domácích, a když ti přidali několik technických chyb a nepřesností, rázem se Plzeňští dotáhli na rozdíl jedné branky. Východočeši ale nechtěli dobře rozehrané utkání ztratit, zpřesnili hru a v koncovce utkání tak žádné drama nepřipustili.

Sestava a góly Chrudimi: Zavřel (1/1) Knoll, Svoboda, Mukařovský (4), Sotona, Pospíšil (8), Padevět (1), Herzán (7), Budiš (1), Novák, Kopáč (5/1), Ptáčník (4). Trenér: Zdeněk Herzán; vedoucí družstva: Jan Kunhart.

(ld)