Tento celek o předposledním květnovém víkendu vybojoval v extralize mužů titul Mistra ČR, když ve finálovém boji porazil 3:1 na zápasy celek Talent M.A.T. Plzeň. Ta vyhrála titul v uplynulých třech sezónách, zatímco Dukla naposledy před šesti lety.

Členy byli hráči Jan Syřínek, Vít Reichl a sportovní ředitel Daniel Čurda. Oba hráči jsou odchovanci chrudimského házenkářského oddílu TJ Sokol Chrudim a prošli „rukama" trenéra Milana Lédla, který byl setkání také přítomen. Jeho zásluhou se v nedávné minulosti podařilo navázat spolupráci s pražským klubem a do jeho mládežnického centra tak odcházejí velmi talentovaní mladí hráči z Chrudimi, které se trenéru Lédlovi podaří vychovat.

Jelikož se při přenosech ze zápasů Dukly v extralize na sportovním kanále ČT Sport komentátor přenosu skoro vždy mimo jiné zmíní, že oba výše jmenovaní hráči, kteří patří do základní sestavy mužstva, jsou odchovanci chrudimské házené, tak zhruba po hodinové neformální debatě poděkoval starosta Petr Řezníček oběma hráčům za vzornou propagaci města Chrudim, poblahopřál k zisku titulu a Dukle popřál mnoho dalších úspěchů na sportovním poli.

Jan Syřínek a Vít Reich se následně pochlubili poháry a Daniel Čurda předal starostovi fotografii mistrovského mužstva a hráči podepsaný dres Dukly. Závěrem poděkoval za přijetí, zdůraznil a znovu vyzdvihl výbornou spolupráci s chrudimským oddílem házené a trenérem Milanem Lédlem.